Diţă, din nou campioană acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Diţă, din nou campioană acasă
Diţă, din nou campioană acasă

Campioana olimpică la maraton a câştigat titlul naţional la 10.000 m, deşi nu este refăcută total după o mai veche accidentare.Campioana olimpică la maraton s-a declarat bucuroasă că a putut concura din nou în România, chiar dacă într-o probă de stadion care nu îi este familiară.

Apariţia pe Stadionul „Iolanda Balaş-Soter“, a  campioanei olimpice la maraton, produsă sâmbătă, la o oră matinală (8.00), i-a adus acolo pe mulţi dintre oamenii atletismului românesc. Echipată în negru, purtând o pereche de pantofi sport personalizaţi, Constantina Diţă s-a aliniat la startul probei de 10.000 metri. A condus în permanenţă şi s-a impus în 34:48,82, fiind cu zece secunde mai rapidă decât Alina Istudora.

Nu participă la mondialele de la berlin

După cursă, sportiva legitimată la Dinamo Bucureşti şi-a îmbrăţişat apropiaţii, printre care s-a aflat şi Mircea Zorilă, cel ce i-a fost antrenor pe când se afla la Tg. Jiu, a discutat cu ziariştii şi a dat autografe.

“Nu am mai alergat de foarte mult timp într-o probă de stadion. Sunt foarte bucuroasă că am concurat în România, la Naţionale.Mi-a fost greu pentru că am lăsat-o mai uşor cu pregătirea din cauza accidentării”, a declarat Constantina Diţă, care resimte încă dureri la tendonul piciorului stâng după maratonul de la Londra – cu o zi înainte a făcut infiltraţii la cabinetul doctorului Pompiliu Popescu. 

Dornică să participle la Mondialele de la Berlin (15-23 august), în primăvară atleta n-a redus ritmul şi intensitatea antrenamentelor, iar pe acest fond au apărut problemele de sănătate. Mai cu seamă că stilul ei de viaţă s-a schimbat după JO, pe lângă concursurile propriu-zise ea participând la tot felul de acţiuni caritabile sau de promovare a atletismului.

“Nu merg la Berlin pentru că nu sunt pregătită. Cu 16-20 kilometri alergaţi zilnic nu poţi spera la nimic. Nu ştiu nici dacă voi merge la Mondialele de semimaraton. Nu am niciun concurs planificat pentru la toamnă. Poate voi concura la maratonul de la Chicago. Să văd cum mă simt”, mărturiseşte Constantina Diţă.

Pantofi cu numele sportivei

image

La Naţionale, Constantina Diţă a concurat cu o pereche de pantofi sport albi şi în culorile naţionale, pe partea exterioară a lor fiind inscripţionat numele ei.

“Toată lumea m-a întrebat de ce alerg aici. Le-am răspuns că e ambiţia mea să concurez şi aici, în România.Firma care mă echipează mi-a făcut o pereche de pantofi sport cu numele meu pe ei şi în culorile drapelului ţării mele.Am vrut să văd cum este să alerg cu ei în România, pe stadion. Le mulţumesc celor care au fost astăzi (n.r. sâmbătă) alături de mine“, a declarat Constantina Diţă.

Cristina Bujin, record personal

Alţi campioni naţionali la atletism în 2009 ( prima reuniune).

Feminin: greutate

A. Heltne (Farul) 18,52 m, 400 m – E. Lavric (Vaslui / Dinamo) 53,39,  1.500 m – M. Neacşu (Craiova / Reşiţa) 4:12,24, triplusalt – C. Bujin (Farul / Dinamo) 14,42 m.

Masculin: 10.000 m

M. Ionescu (CSM Cra­iova) 30:12,75, triplusalt -  M. Anghel (CSM Muscel) 16,53 m, disc – S. Ursu (Dinamo) 58,80 m, 400 m – M. Cîmpeanu (SCM Bacău) 47,47, 110 mg – A. Mihăilescu (Steaua) 13,75.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite