Distracţie la munte pentru toate vârstele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Distracţie la munte pentru toate vârstele
Distracţie la munte pentru toate vârstele

Oferta este: ateliere de meşteşuguri la Sibiu, festival în Cetatea Râşnov şi motoare turate la întâlnirea motocicliştilor de la Predeal. „Calfele călătoare“ şi-au deschis atelierele ieri, în centrul istoric al Sibiului, readucând atmosfera breslelor de altădată.

Pentru al treilea an consecutiv, calfele au transformat strada Cetăţii din Sibiu într-un mic sat de bresle. Cu portul tradiţional din secolul al XIX-lea, pălării şi bastoane, aceştia îşi vor prezenta tradiţiile şi meşteşugul în cadrul unor ateliere culturale în aer liber la care pot asista toţi trecătorii.

Astfel, secretele meseriilor de bijutier, dulgher, tâmplar, olar, aurar, fierar, lutier sau pietrar vor fi dezvăluite, pentru curioşi, de calfele călătoare.

De asemenea, meşteşugarii au organizat şi o expoziţie. „Expoziţia face referire şi la istoria meşteşugarilor călători, diferitele asociaţii de calfe şi  la   deosebirile existente între călătoria tradiţională a calfelor şi călătoria meşteşugarilor francezi”, spun organizatorii evenimentului.

Proiectul este organizat de Asociaţia Casa Calfelor Sibiu, împreună cu societatea Deutsche Gesellschaft e. V. Berlin.

Copiii pot călări gratuit un ponei

„Zilelor Râşnovului” vor continua weekendul acesta cu două evenimente devenite tradiţionale pentru aşezarea transilvană: ,,Festivalul Ecvestru” şi ,,Festivalul Off-Road”.

Turiştii vor putea descoperi „concurenţa” dintre cavalerii timpurilor moderne, veniţi la Festivalul Off-Road, şi cavalerii inspiraţi de istoria Cetăţii Râşnov, veniţi călare sub zidurile fortăreţei, la Festivalul Ecvestru.  În cele două zile de sărbătoare, prin oraş vor defila trăsuri şi căruţe rustice, iar copiii vor avea şansa să călărească, gratuit, un ponei. Din program nu vor lipsi nici cascadoriile spectaculoase cu cai, demonstraţiile de dresaj efectuate de specialişti, urmate de sărituri peste obstacole şi un concurs de frumuseţe cabalină.

Duminică va fi organizat concursul pentru caii de tracţiune. La competiţiile de off-road vor putea participa atât experţii în domeniu, cât şi amatorii care vor să-şi testeze puterea maşinilor personale, fiind amenajate trasee distincte, pe categorii. Concursul va avea două secţiuni: secţiunea auto open şi secţiunea ATV. Proba de trophy se va desfăşura pe un traseu de pădure ce leagă Valea Cetăţii cu Valea Cărbunarilor. Proba Superspecială se va desfăşura pe un traseu de câmp accidentat, de 600 de metri.

Ploaia a stricat distracţia motocicliştilor

Peste 1.500 de motociclişti au ajuns ieri la Predeal,unde a început „East European Motor Show”. Aceştia au fost însă întâmpinaţi cu o rafală de ploaie care i-a gonit pe mulţi la o bere, în corturi.

image

Motocicliştii au petrecut în corturi prima zi de festival Foto: Marius Bularcă

Tot din cauza ploii, concertele au fost amânate cu o oră. „Venim tocmai de la Chişinău, dar ploaia nu ne-a stricat niciodată planurile. Noi suntem născuţi, crescuţi şi o să murim pentru motociclism”, a spus Lucian, unul dintre participanţii la festival. Unii au bătut drum lung special pentru eveniment. „Cred că eu sunt recordmenul, am străbătut 3.000 de kilometri, tocmai din Londra”, a spus Cornel.

Mulţi au venit special pentru concerte. „Vrem să petrecem în ciuda ploii”, a spus Bogdan Bujor.  Astăzi organizatorii au pregătit concursuri, spectacole şi proiecţii de filme. În cele trei zile vor avea loc 18 concerte de rock, jazz, punk, pop şi tehno cu trupe din mai multe ţări europene. Muzeul inginerului Soichiro Honda va prezenta cele mai importante momente din istoria celebrului brand.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite