Dispută pentru o groapă de gunoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Bistriţa-Năsăud riscă să piardă o finanţare de peste 20 milioane de euro fiindcă Primăria Bistriţa şi Consiliul Judeţean nu se înţeleg asupra amplasamentului gropii de gunoi

Judeţul Bistriţa-Năsăud riscă să piardă o finanţare de peste 20 milioane de euro fiindcă Primăria Bistriţa şi Consiliul Judeţean nu se înţeleg asupra amplasamentului gropii de gunoi ecologice, transmite NewsIn.
Primăria Bistriţa refuză să accepte construcţia gropii de gunoi pe raza municipiului reşedinţă de judeţ, iar Consiliul Judeţean nu vrea ca viitorul depozit ecologic să fie amplasat pe raza comunei Dumitra la 15 km de oraş. CJ refuză acest amplasament, motivând că ar exista unele probleme privind calitatea solului.
Purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, a declarat că dacă groapa de gunoi ecologică s-ar construi pe raza comunei Dumitra, aici ar exista între 15 şi 20 de hectare de teren disponibile cu posibilitate de extindere.
În plus, terenul din Dumitra este înconjurat de suprafeţe cultivate sau de păşuni, în timp ce la Bistriţa, groapa de gunoi ar fi la mai puţin de 1 km de zona locuită a cartierului Sigmir.
"Amplasamentul din Dumitra convine şi autorităţilor de acolo şi localnicilor care şi-au dat deja acordul, în timp ce, la Bistriţa, populaţia se opune vehement", a declarat Mihai Ruşti.
Autorităţile au ca termen-limită ca să se înţeleagă, sfârşitul acestei săptămâni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite