Dispuşi să fenteze taxa de poluare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dealerii ameninţă siguranţa traficului pentru a scoate bani

Persoanele care au maşini la mâna a doua sunt dispuse să tamponeze maşinile ca să facă rost de bani pentru înmatriculare.

Cele mai vechiculate variante sunt înmatricularea în alte state sau avarierea în trafic pentru încasarea banilor pe asigurare. Toate aceste posibilităţi au fost discutate cu ocazia mitingului de ieri, care a paralizat circulaţia în faţa Palatului Administrativ şi la Carrefour, pe DN 7.
„Eu aduc maşini din Franţa să le vând şi ăştia-mi cer să plătesc de trei ori taxa. Să moară mama dacă nu le «buşesc» pe toate, să-mi iau banii pe asigurare”, şi-a strigat nemulţumirea Apolodor Ferencz „Feri”. Ce a spus acesta se întâmplă în realitate, spun nemulţumiţii. „La noi n-am auzit de cazuri de acest fel până acum, dar în alte părţi am aflat că se practică. Dacă merge, nu e nici o problemă”, a declarat Ionel Costea. Oamenii spun că metoda e simplă: maşina se ia şi se duce în România, se înmatriculează provizoriu (cu numere roşii), se încheie o poliţă de asigurare şi se scoate prin oraş, la „buşit”. Cu cât este mai mare paguba, cu atât se încasează mai mulţi bani de la societăţile de asigurări, iar reparaţiile se fac la atelierele unor cunoscuţi, mulţumiţi şi ei de „afacere”. Astfel, cu o asigurare full-casco de câteva sute de lei, se pot scoate bani frumoşi de pe societăţile de asigurări.
Sunt şi alte variante
Mulţi dintre arădenii care vând duminica maşini în piaţă spun însă că nu ar proceda aşa. „Dacă maşina costă 10 mii de euro, iar eu o distrug pentru 2.000-3.000 de euro, nu o să o mai dau niciodată la un preţ bun. Veniţi în piaţă, să vedeţi ce maşini vând eu. Nu-mi permit să-mi bat joc de ele, cum îşi bat guvernanţii joc de noi”, a declarat Marian Jude. O soluţie pentru cei care doresc să fenteze taxa de poluare este înmatricularea maşinii în alte state, în care nu se plăteşte respectiva taxă. Soluţia pare mai la îndemână decât distrugerea maşinilor, însă presupune deplasări pe teritoriul statelor respective, oameni dispuşi să înmatriculeze autovehiculele pe numele lor şi, mai apoi, să încheie contracte de vânzare-cumpărare cu românii.


Protest cu amenzi
Protestul de ieri al arădenilor, îndreptat împotriva măsurii de triplare a taxei auto, s-a lăsat cu amenzi pe motiv că nu a fost autorizat. Primii vizaţi au fost liderii Asociaţiei „Vox Populi”, care solicitaseră autorizarea protestului. Asta, deşi participanţii au declarat că mitingul a fost unul spontan. Şi alţi participanţi vor fi amendaţi, pe baza filmărilor realizate de jandarmi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite