Disponibilizări în masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariaţii de la compania Solectron-Flextronics ameninţă conducerea cu proteste dacă li se vor încălca drepturile. Compania Solectron-Flextronics, cu sediul la Timişoara, pregăteşte un nou

Salariaţii de la compania Solectron-Flextronics ameninţă conducerea cu proteste dacă li se vor încălca drepturile. Compania Solectron-Flextronics, cu sediul la Timişoara, pregăteşte un nou val de disponibilizări în masă. După ce cu doar câteva zile în urmă angajatorii anunţau că peste 700 dintre colaboratorii externi ai companiei vor fi concediaţi, angajaţii au aflat că 720 din cele 3.400 de posturi ale Solectron-Flextronix vor fi reduse.

Lucian Malea, liderul sindicatului „Liber Solectron”, a precizat că proiectul de disponibilizare este extrem de vag şi nu este explicată îndeajuns schema posturilor care vor fi reduse. Malea a spus că de vină sunt şi cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), dar şi cei de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). „Proiectul de restructurare a fost construit extrem de vag, dar ITM-ul şi AJOFM-ul nu au luat măsuri.

O să mă adresez lor, pentru ca schema de restructurare să fie cât se poate de exactă. Vrem să ni se spună exact posturile, nu pe categorii, pentru a da ei afară pe cine vor. Mă aştept să se facă măgării şi aş vrea să se păstreze procentul disponibilizărilor la toate nivelele. Spun asta pentru că, de exemplu, departamentul de resurse umane a devenit un fel de mamut”, a mai spus Malea.

O altă problemă este data la care se vor face disponibilizările. În cazul în care colaboratorii externi vor trece prin iarnă fără slujbe, nici pe cei peste 700 de angajaţi Solectron-Flextronix nu îi aşteaptă un început de an mai uşor. Astfel, în proiectul de disponibilizare este menţionată drept dată de punere în aplicare luna februarie. „Dacă încep concedierile în februarie, vor avea mari probleme, pentru că erau obligaţi să anunţe cu trei luni înainte ce au de gând”, a adăugat Manea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite