Dispensar de lumea a treia în Baia Mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un cartier din Baia Mare funcţionează, de aproximativ 50 de ani, un dispensar medical, care pe lângă faptul că nu are căldură şi apă, este găzduit într-o clădire la care nu s-au

Într-un cartier din Baia Mare funcţionează, de aproximativ 50 de ani, un dispensar medical, care pe lângă faptul că nu are căldură şi apă, este găzduit într-o clădire la care nu s-au făcut niciodată reparaţii majore.

Situaţia imobilului în care funcţionează dispensarul din cartierul Ferneziu nu este nouă. Oamenii spun că de circa 10-12 ani nu mai este încălzire. Imobilul în care funcţionează patru cabinete medicale a rămas de câteva luni şi fără apă. Explicaţia e simplă. Reţeua de apă se schimbă, iar localnicii din zonă au preferat să-şi sape fântâni în curte, pentru a nu mai plăti apa consumată. Astfel, clădirea a rămas izolată pe moment.

În schimb, apa curge din tavane, ori de câte ori plouă. Geamurile sunt mai mereu sparte, iar curtea este plină de gunoaie. Personalul medical se fereşte să facă declaraţii, pentru că nici situaţia juridică nu este clară. Chiria pentru cabinete este plătită primăriei din oraş. Reprezentanţii instituţiei susţin, însă că situaţia proprietăţii clădirii nu este clară şi din această cauză nu s-au făcut reparaţii şi imobilul nu a fost vândut medicilor.

Până când autorităţile vor face ceva, băimărenii din zonă vor trebui să meargă la medic într-o clădire care parcă a trecut recent printr-un război nimicitor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite