Dispăruţi fără urmă în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La aproape două săptămâni de la protestele anticomuniste din Chişinău, un prim bilanţ arată că arestările şi descinderile în forţă ale poliţiei moldovene s-au soldat cu peste 40 de persoane maltratate, trei decedate şi alte trei dispărute.

Printre cei dispăruţi se află Alexandru Galinschi, în vârstă de 27 de ani, şi Sergiu Donici, student la facultatea de jurnalism, în vârstă de 19 ani. Căutările declanşate de membrii familiilor nu au, deocamdată, succes.

Ana Galinschi a povestit că a mers pe la comisariatele de poliţie, la spitale, a telefonat la secţiile de morgă din Chişinău, dar nimeni nu i-a putut oferi careva informaţii despre fiul ei, scrie publicaţia “Jurnal de Chişinău”.

Opt persoane se află în continuare la penitenciarul numărul 13 din Chişinău. Printre cei reţinuţi se află liderul Mişcării Acţiunea Populară, Sergiu Mocanu, omul de afaceri Gabriel Stati, Aurel Marinescu şi preotul ortodox Johnattan Jerusalayem Netanyahu, deţinător de dublă cetăţenie română şi americană.

Dovezile de tortură şi abuzurile poliţiei nu au dat peste cap agenda preşedintelui Vladimir Voronin, care, la final de mandat, l-a aniversat pe Lenin.

După ce a comparat opoziţia cu “grupări criminale”, el a înmânat carnete de membru de partid câtorva tineri.

În acest timp, premierul ceh Mirek Topolanek, a cărui ţară asigură preşedinţia UE, a sosit la Chişinău pentru a încerca să aducă la masa discuţiilor pe susţinătorii lui Voronin şi partidele de opoziţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite