Dispăruţi de 20 de ani, încă aşteptaţi de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

HUNEDOARA: Peste 30 la sută din hunedorenii dispăruţi nu mai sunt găsiţi niciodată

Dacă ar fi în viaţă, o femeie din Petroşani dispărută în 1990 ar avea astăzi o sută de ani.

De la începutul anului au fost daţi dispăruţi 18 hunedoreni. În baza de date a Inspectoratului de Poliţie Hunedoara cea mai veche dispariţie semnalată datează din 31 octombrie 1990. Atunci, Rozalia Căldăraru, din Petroşani,  a plecat de acasă şi nimeni nu a mai auzit vreodată nimic despre ea. Dacă ar mai fi în viaţă, femeia ar avea astăzi aproape o sută de ani. În lipsa unui cadavru, familia este nevoită să obţină certificatul de deces al femeii în instanţă.

“Este un caz tipic de dispariţie, când persoana, cel mai probabil vârstnică şi amnezică, îşi găseşte sfărşitul în zone izolate, unde şansele de a i se găsi trupul sunt ca şi inexistente”,  a spus subcomisarul Costel Moisă, şefului serviciului Investigaţii criminale din cadrul IPJ Hunedoara. O crimă sau un accident fatal duc de multe ori la identificarea unei persoane dispărute. În 1995, o tânără de 18 ani, fără niciun act la ea,  a fost lovită mortal de un tren în gara Zam. “Am identificat persoana în baza  unui aparat de corecţie dentară pe care îl purta.  În evidenţele noastre  se arăta că acel tip de dispozitiv medical aparţine unei fete din Braşov, dată dispărută  în 1990”, a explicat Moisă. Pentru familie, regăsirea Alexandrei D., dată dispărută în 2007, a fost o dramă cumplită. Fata a fost găsită ucisă un an mai târziu pe malul unei ape în judeţul Alba. Poliţiştii au uneori şansa să găsească persoana căutată în viaţă, după ani de la dispariţie. Cel mai spectaculos caz în judeţ este cel al unui copil de 11 ani din Vulcan, care a fost identificat opt ani mai târziu,  pe peronul gării din Oradea. Devenise boschetar.

Taţii îşi caută copiii


Multe din sesizările privind dispariţia de persoane vizează relaţiile între părinţi şi copii sau între soţi. „Am avut şi cazuri în care taţi ne-au cerut să le spunem pe unde le sunt copiii,  de care nu mai ştiau nimic de ani de zile”, a mai spus Costel Moisă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite