Discuţiile privind enclava Nagorno-Karabah sunt în fază finală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Discuţiile privind enclava Nagorno-Karabah sunt în fază finală
Discuţiile privind enclava Nagorno-Karabah sunt în fază finală

Convorbirile dintre Azerbaidjan şi Armenia în privinţa enclavei disputate Nagorno-Karabakh sunt într-o fază finală, a anunţat sâmbătă preşedintele azer Ilham Aliev.


Mai citeşte şi:


"Se observă o dinamică pozitivă în procesul de negociere şi pot să spun că acesta este deja în faza sa finală", a declarat Aliev la un summit al naţiunilor turcofone desfăşurat în regiunea azeră autonomă Nahicevan.

Discursul preşedintelui azer a fost difuzat de posturile naţionale de televiziune.

Mediatorii din Statele Unite, Franţa şi Rusia susţin că speră la un progres cu prilejul întâlnirii dintre liderul azer Ilham Aliev şi omologul său armean Serj Sarkisian, care va avea loc pe 8 octombrie, la Chişinău.

Ilham Aliev a ţinut, însă, să precizeze că integritatea teritorială a Azerbaidjanului trebuie păstrată în orice acord.

Eforturile de pace din enclava Nagorno-Karabah au fost impulsionate de dorinţa Turciei de stabilire a unor relaţii diplomatice cu Armenia, notează Agerpres.

Turcia şi Armenia urmează să semneze în această lună protocoale privind stabilirea de relaţii diplomatice şi deschiderea frontierei comune, închise în 1993 de Ankara. Conform acordului, frontiera ar urma să se redeschidă într-un interval de două luni de la ratificarea acordului de către parlamentele ambelor state, posibil chiar înainte de finalul anului în curs.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite