Directorul SRI: Clericul radical Omar Bakri a încercat să vină în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Maior
George Maior

Omar Bakri, clericul radical care a declarat că România e o țintă legitimă pentru atacuri teroriste, are conexiuni în România și a încercat să intre în țară, a declarat directorul SRI, George Maior.

"Chiar Omar Bakri a fost în analiza SRI, a încercat să vină în România, are conexiuni cu România, nu este doar un mesaj sau discurs pur retoric, este unul la care ne uităm cu atenţie. Este doar suprafaţa lucrurilor. Suntem pe harta unor organizaţii importante din domeniul terorismului ca o posibilă ţintă datorită unor dezvoltări legate de prezenţa noastră în Afganistan, de evoluţiile legate de scutul antirachetă. Suntem foarte atenţi", a declarat Maior într-un interviu la Realitatea TV.

Şeicul radical Omar Bakri afirmă că România şi Bulgaria sunt ţinte legitime pentru că luptă în Afganistan şi pentru că "sunt pământuri islamice", făcând referire la faptul că Imperiul Otoman a dominat zona Balcanică şi a Mării Negre mai bine de 400 de ani.

"Dacă islamul a intrat odată pe un tărâm, acesta devine islamic şi musulmanii sunt obligaţi să-l elibereze într-o zi. De exemplu, Spania este pământ islamic, la fel şi Europa de est: România, Albania, Macedonia, Serbia, Kosovo şi Bosnia", a declarat şeicul Omar Bakri într-un interviu acordat ziarului bulgar 24 Chasa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite