Directorul de prognoză al ANM: "Vom asista la perioade de secetă, inundaţii şi furtuni destul de violente"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul de prognoză al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Aurora Bell, a vorbit, potrivit Realitatea TV, despre viitoarele fenomene meteo din România.

Ce a declarat Aurora Bell, porivit sursei citate:

  •   înregistrăm cam 10 tornade pe an, dar de intensitate mai mică decât cele din Statele Unite. Ne aşteptăm la o uşoară creştere a numărului de fenomene severe asociată cu o creştere a temperaturii medii globale. Ele vor fi fenomene periculoase pentru noi. Pot să pună în pericol viaţa şi bunurile

  •   Bărăganul şi sudul Olteniei sunt zonele ţării cu rezervă mică de apă, sunt zonele în care seceta e frecventă. Cele mai ridicate temperaturi aici s-au  înregistrat, la fel ca şi cele mai puternice furtuni convective. Aminţi-vă de tornada de la Făcăieni. Vom asista la aceste paradoxuri, perioade de secetă şi perioade de inundaţii şi furtuni destul de violente

  •   acum suntem sub limita din 2007. Anul 2007 a fost considerat anul cu cea mai puţină gheaţă din istorie. Deci acum suntem sub această limită, procesul de încălzire de care ne temem există şi continuă, asta este drama.

  •   subţierea e o dovadă clară de încălzire globală şi dacă ea există şi fenomenele asociate precum furtunile convective vor fi prezente.

Tornada care a măturat un sat din România

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite