Directorii spitalelor cu peste 400 de paturi, cel mai bine plătiţi bugetari din Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

de guvern din data de 30 august a.c., OUG 115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar.Potrivit noilor prevederi,

de guvern din data de 30 august a.c., OUG 115/2004 privind salarizarea şi alte drepturi ale personalului contractual din unităţile sanitare publice din sectorul sanitar.
Potrivit noilor prevederi, directorii spitalelor cu peste 400 de paturi vor primi salarii de bază ce vor varia între 18 şi 35 de milioane lei. În plus vor primi şi o indemnizaţie de conducere de 55% din salariul de bază. Astfel, un director de spital cu peste 400 de paturi, cum este cazul celor din Vaslui şi Bârlad, vor putea primi un salariu lunar de aproximativ 60 de milioane de lei. Viorel Petcu, directorul general al Spitalului pentru Adulţi Bârlad (foto), ne-a declarat că "acest nou act normativ are menirea să repare ceea ce legislaţia în domeniul salarizării cadrelor medicale prevedea". Cum judeţul Vaslui nu se poate mândri cu foarte multe investiţii străine, iar la capitolul şomaj este printre primele locuri din ţară, este evident că s-a încetăţenit ideea că cei care sunt angrenaţi în câmpul muncii trebuie să se bucure că au un loc de muncă. Nici despre salarii nu se poate spune că ar fi foarte atractive. Pe de o parte, instituţiile bugetare se "plâng" că sunt puţini bani la buget, pe de altă parte, întreprinzătorii din piaţa privată nu-şi pot permite să plătească salarii foarte mari, presiunea fiscală fiind şi-aşa greu de suportat. Prin urmare, recenta prevedere privind nivelul de salarizare din sistemul sanitar îi saltă pe cei doi manageri ai spitalelor din judeţul Vaslui pe primul loc în ceea ce priveşte veniturile înregistrate. Întrebat dacă mai sunt oameni plătiţi atât de bine, Corneliu Bichinet, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, ne-a declarat că, în mod categoric, nu mai sunt salarii atât de mari. Cel mult, managerii băncilor comerciale se mai pot bucura de asemenea salarii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite