Directorii spitalelor din Vaslui, ameninţaţi cu demiterea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicio unitate sanitară din judeţ nu întruneşte condiţiile de autorizare

însă că ceea ce li se reproşează nu este decât un pretext, dorindu-se de fapt schimbarea lor pe criterii politice. Potrivit directorului DSP Vaslui, Adrian Chiroşcă, în urma verificărilor efectuate s-a constatat că niciun spital din judeţ nu întruneşte condiţiile de autorizare, cele mai mari probleme înregistrându-se la igienizarea spaţiilor şi asigurarea suprafeţelor minime pentru fiecare pat. Multe dintre secţiile spitalelor funcţionează în clădiri improprii, care nu au mai fost consolidate de mai bine de 70 de ani.
Gândaci şi instalaţii defecte
În saloane mişună gândacii, toaletele sunt murdare, instalaţiile sunt defecte, iar în unele secţii bolnavii sunt nevoiţi să stea câte doi în pat. Cele mai mari deficienţe au fost constatate la principala unitate spitalicească din judeţ, Spitalul Judeţean de Urgenţă.
Toate aceste deficienţe nu ar fi impus eliberarea autorizaţiilor sanitare de funcţionare, însă spitalele au primit totuşi astfel de documente, provizorii. Condiţia a fost ca, până la sfârşitul anului, unităţile medicale să fie puse la punct. Directorii au fost avertizaţi că în caz contrar ar putea fi demişi. Conducătorii spitalelor spun că problema lipsei autorizaţiilor sanitare nu este una nouă şi continuă să invoce slaba finanţare din sistemul sanitar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite