Director la mare cu bilet de student

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Director la mare  cu bilet de student
Director la mare cu bilet de student

Bogdan Ciocoiu, directorul adjunct al Casei Studenţilor, a plecat o săptămână la Costineşti să-i „cazeze“ pe tineri

Scandalul biletelor la mare împărţite de Casa de Cultură a Studenţilor(CCS) continuă cu un nou episod. Preşedintele Convenţiei Organizaţiilor Studenţeşti din Craiova, Claudiu Neagoe, a acuzat ieri conducerea CS că a împărţit biletele la mare destinate tinerilor care fac parte din cercurile studenţeşti ale instituţiei după principiul „cine împarte parte îşi face“.

Primele bilete, luate de angajaţii CCS

Mai precis, într-un comunicat de presă, Neagoe susţine că primii care au beneficiat de bilete la mare au fost chiar angajaţii Casei Studenţilor, directorul adjunct Bogdan Ciocoiu şi economista Ileana Rujean. „Primele bilete au fost luate de angajaţi ai CCS Craiova, respectic directorul adjunct şi doamna economistă şi restul, de studenţi la diferite facultăţi, studenţi pe care la începerea anului universitar o să-i verificăm în baza de date dacă sunt sau nu studenţi“, se arată în document, la care Neagoe a ataşat şi o fotografie a listei întocmite pentru deplasare.

Directorul adjunct al CCS, Bogdan Ciocoiu, recunoaşte că a plecat la mare pe biletele destinate studenţilor, dar susţine că trebuia „să-i cazeze“ pe cei 23 de tineri de la diferite facultăţi care au primit locuri în hotelul Corsa din Costineşti. „Da, este adevărat că am luat primele două bilete pentru că era normal să ne ducem să le facem cazarea celor care au fost în tabere. E vorba de tineri care fac parte din cercurile studenţeşti ale Casei Studenţilor“,a spus Ciocoiu. Acesta a adăugat că, oricum, biletele erau destinate Galei Studenţilor care trebuia să aibă loc la mare ,dar a fost anulată. „Oricum mă duceam la Gală, dar acum se va organiza în Craiova. Nu mi se pare că am făcut un lucru nelalocul lui”, a mai spus Ciocoiu.

Studenţii, scârbiţi de scandaluri

Aflaţi în mijlocul scandalului dintre conducerea CCS şi conducerea organizaţiilor studenţeşti din Craiova, ambele susţinând că apără interesele tinerilor aflaţi pe băncile facultăţii, studenţii se declară dezamăgiţi. Diana Tudor, studentă în anul II la Facultatea de Litere, susţine că nu face parte dintr-o organizaţie şi nici nu şi-ar dori atât timp cât toate beneficiile destinate studenţilor sunt împărţite pe altfel de criterii decât acela de valoare. „Mi se pare absurd că se bat toţi pe aceste bilete, când toţi studenţii care nu au legătură cu acest sistem ştiu că biletele, proiectele, bursele se împart în funcţie de interese. Sinceră să fiu, eu nu văd rolul Casei Studenţilor şi nici pe al organizaţiilor studenţeşti, pentru că nu fac decât să-şi alimenteze clientela politică”, a spus Diana.

Cererile studenţilor cu note mari, respinse

Nici colega Dianei, Laura, nu e mai optimistă, spunând că sunt mulţi studenţi de nota zece care nu apucă să prindă biletele la mare sau la munte din cauza celor de la organizaţii. „Am un prieten student la Automatică care a terminat anul cu 9,90. Având în vedere că este totuşi o perfomanţă să obţii asemenea note, aş fi crezut că îi vor da imediat bilet, dat nu a fost aşa. A făcut cerere din timp dar i-a fost respinsă pe motiv că nu îndeplineşte criteriile”,  ne-a spus Laura Toma.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite