Diplomaţii vor avea 8 zile libere fără plată, dar se va asigura continuitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe a stabilit acordarea a opt zile libere fără plată, în noiembrie şi decembrie. Măsura se va aplica tuturor angajaţilor din Centrală şi de la reprezentanţele diplomatice din străinătate. Potrivit ministrerului, va fi asigurată continuitatea serviciului de interes public.

Cele opt zile libere fără plată vor fi efectuate în lunile noiembrie şi decembrie 2009, astfel încât cheltuielile de personal să fie diminuate în medie cu 15,5% lunar, informează MAE.

"Pentru punerea în practică a prevederilor legale privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor – cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional,  MAE a stabilit acordarea a opt zile libere fără plată, pentru toţi angajaţii din Centrală şi de la misiunile diplomatice şi oficiile consulare din străinătate", a purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, explicat Alin Şerbănescu.

"Planificarea acestor zile a fost făcută de către conducătorii structurilor organizatorice, pentru personalul din Centrala MAE, şi de şefii de misiune, pentru personalul din serviciul exterior, în urma consultărilor cu personalul din subordine", a explicat Şerbănescu.

Oficialul a dat asigurări că "la planificarea acestor zile libere fără plată conducătorii structurilor organizatorice din Centrală, cât şi şefii de misiune au ţinut cont de asigurarea continuităţii serviciului de interes public, în conformitate cu prevederile legale, astfel încât activitatea MAE să se desfăşoare în condiţii optime".

Reamintim că, ministrul interimar de Externe, Cătălin Predoiu, a precizat încă de la sfârştul săptămânii trecute că normele legii se vor pune în aplicare: "Decizia este cea pe care o indică legea. Vom aplica legea fără îndoială, adică exact ce spune legea, aia vom face”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite