Dinu Patriciu: “Politicienii s-au născut dintre cei care nu aveau loc în propria meserie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Dinu Patriciu le-a recomandat tinerilor bursieri să nu se repeadă spre politică, până când nu câştigă un dram de experienţă în meseria lor.

Citeşte şi:
VIDEO Dinu Patriciu, la videochatul adevarul.ro: "Modelul Ungariei ar trebui să fie urmat şi de România"

Întrebat de o tânără absolventă a unui master în studii de comunicare europeană la Universitatea din Amsterdam dacă dă o şansa unui partid tânăr format din tineri care nu au legătură cu politica românească, Patriciu a replicat:  “Nu sfătuiesc pe niciunul dintre voi să se apuce de politică atunci când îşi termină studiile. Poate după ce îşi consolidează o personalitate în comunitate, o misiune şi mijloacele materiale de a fi independent. Pentru că numai nedepinzând de o leafă în slujba comunităţii poţi cu adevărat să faci politică pentru ceilalţi. Politica în România a luat-o în jos de mult, s-a degradat extrem de tare, există o diferenţă colosală între nivelul de inteligenţă al mediului de afaceri şi clasa politică. Îndrăznesc să afirm că unii oameni politici de la noi nu înţeleg nimic din ce li se întâmplă, pentru că privesc încă economia şi societatea românească în spirit feudal, că pe o scoică închisă şi nu o închidere care să deschidă, vorba lui Noica despre satul românesc. Au involuat atât din punct de vedere al capacităţilor administrative cât şi din punct de vedere conceptual”. 

 În ceea ce priveşte actuala clasă politică, Patriciu  spune că este formată din persoane care nu şi-au găsit locul în propria meserie. “Eu cred că în ultimii 20 de ani impostură a apărut din cauza jocului politic şi s-a propagat în societate pentru că politicienii s-au născut dintre cei care nu puteau avea un loc în propria lor meserie. Din politică s-a transferat în întreagă societate. Când în loc de criterii de evaluare ai doar jocul de putere, evident, apare impostura”, a afirmat Dinu Patriciu când a venit vorba despre impostura în politică.

 Declaraţiile sale au fost făcute la întâlnirea anuală  cu cei peste o sută de beneficiari ai burselor oferite de Fundaţia Dinu Patriciu, celor acceptaţi la universităţi prestigioase din lume, în cadrul unor programe de masterat şi doctorat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite