Dinozaurii din centrul Băniei îi fascinează pe cei mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exponatele preistorice i-au entuziasmat pe vizitatori, dar preţurile i-au dezamăgit

Câteva sute de oameni curioşi au venit aseară să admire dinozaurii expuşi lângă Teatrul Naţional. „Evenimentul este interesant, frumos, dar scump“, ne-a spus Aurelia Gogoşanu. Şi alţi craioveni s-au arătat dezamăgiţi de raportul calitate-preţ. „Am fost şi la Muzeul de Ştiinţe ale Naturii de la Viena şi sincer, această expoziţie nu se ridică la nivelul exponatelor şi cadrului pe care l-am văzut acolo. Iar biletul este extraordinar de scump. 15 lei mi se pare prea mult pentru un copil. Până şi o pungă destul de mică de floricele costă aici 5 lei. E mult!“, ne-a mărturisit Claudia
Apreotesei.

„Îi ştiam doar din cărţile pe care mi le citea bunica“


Oamenii şi-au călcat însă pe inimă şi au scos bani din buzunar de dragul odraslelor captivate de animalele pe care nu au mai avut ocazia să le vadă până acum decât în cărţi sau în desene animate. „Ce să fac, pentru copii am făcut un sacrificiu. Bucuria lor este, până la urmă, inegalabilă“, a afirmat Aurelia Gogoşanu.
Expoziţia a fost un deliciu pentru cei mici. „Nu am mai văzut niciodată pe viu dinozauri. Până acum, îi ştiam doar din cărţile pe care mi le  citea bunica. Ştiu despre ei că sunt specii dispărute“, ne-a spus micuţul Andrei Stoica.
Încă de la intrare, pe vizitatori îi aşteaptă „cel mai mare specimen cunoscut vreodată, care a trăit în urmă cu aproximativ 70 de milioane de ani în urmă“, după cum preciza fişa exponatului. Torosaurus avea un craniu de 2,6 m lungime şi, potrivit aceleiaşi fişe, „este posibil să fi cutreierat America de Nord în turme“. Denumirea specimenului semnifică şopârla-taur.
Alte peste 30 de exponate, dinozauri în mărime naturală sau machete, unele dintre ele fiind chiar vedete din seria „Jurassic Park“ au putut fi observate de vizitatori în muzeul pe roţi deschis ieri în centrul Craiovei. O serie de răpitoare, strămoşii reptilelor, ai crocodililor, ierbivore şi carnivore, precum şi oameni sălbatici sunt prezentaţi la expoziţia itinerantă, care a cutreierat Europa. Cel mai mare exponat din Dino Park are o lungime de 30 de metri şi o înălţime de 7 metri.

Scot sunete şi se mişcă


Atenţia celor mici a fost atrasă în mod special de exponatele care pot scoate sunete asemănătoare cu cele ale animalelor preistorice, dar se şi mişcă. Mai mult, vizitatorii au ocazia să vizioneze şi o serie de filme despre aceste animale dispărute, iar cei mici au la dispoziţie şi o  planşetă specială cu fosile îngropate în nisip şi pensule specifice, unde se pot juca de-a arheologii, descoperind şi studiind simultan.
Craiovenii care sunt curioşi să viziteze muzeul itinerant al unei lumi care a existat în urmă cu sute de milioane de ani trebuie să plătească biletul de intrare de 15 lei.
Copiii care încă nu au împlinit patru ani beneficiază de gratuitate. Expoziţia va fi deschisă până pe 5 iulie, în zilele lucrătoare, între orele 14.00 şi 21.30, iar în weekend, între orele 11.00 şi 21.30.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite