Dinescu a câştigat procesul cu ANI privind incompatibilitatea în colegiul CNSAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Dinescu
Mircea Dinescu

Curtea de Apel Bucureşti i-a dat marţi câştig de cauză lui MIrcea Dinescu, anulând decizia Agenţiei Naţionale de Integritate privind incompatibilitatea lui, începând cu martie 2006, stabilită ca urmare a faptului că acesta deţinea simultan funcţia de membru al Colegiului CNSAS şi pe cea de administrator la două firme.

Decizia Curţii de Apel nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu în acest caz, în urma unor articole de presă ce semnalau posibila stare de incompatibilitate a lui Dinescu, în calitate de membru al Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). Calitatea de membru în colegiul CNSAS este asimilată celei de secretar de stat.

Pe 3 februarie, ANI a constatat că Mircea Dinescu s-a aflat, începând cu 27 martie 2006, în stare de incompatibilitate, deoarece a deţinut concomitent funcţiile de membru al CNSAS şi administrator la două societăţi comerciale.

În urma verificărilor efectuate şi a analizării informaţiilor şi documentelor transmise de instituţiile competente, ANI a descoperit că, începând cu 19 februarie 2004, Mircea Dinescu deţine funcţia de administrator unic la SC Agroindustriala SRL Giubega, iar în perioada 15 decembrie 2005 - 14 noiembrie 2008 a deţinut şi exercitat efectiv funcţia de administrator la SC Grădina cu Vişini SRL.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite