Dinel Staicu a fugit în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit şefului Poliţiei Române, Liviu Popa, Dinel Staicu ar fi părăsit ţara în cursul zilei de duminică, cu destinaţia Ungaria şi "de acolo mai departe cu avionul".

"Este doar o informaţie, în prezent o verificăm", a spus Popa, la o emisiune la postul B1 TV.

Liviu Popa a precizat că Dinel Staicu nu a apucat să obţină şi un paşaport pe noul nume - Dinel Nuţu -, ci doar o carte de identitate, cu două zile înainte de a pleca, în 1 aprilie.

"O să-l prindem şi o să-l aducem în ţară", a mai declarat şeful Poliţiei Române.

Deşi luni omul de afaceri a primit condamnare definitivă, de la Curtea de Apel Bucureşti, la şapte ani de închisoare cu executare, în dosarul privind falimentarea Băncii Internaţionale a Religiilor, acesta a dispărut de la domiciliu, fiind dat, marţi, în urmărire naţională.

Dinel Staicu şi-a schimbat numele la data de 1 aprilie în Dinel Nuţu, însă autorităţile au fost informate de această schimbare miercuri, 6 aprilie, solicitând informaţii de la Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date.

Reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei au precizat că autorităţile au emis, în 5 aprilie, mandatul de urmărire pe numele "Dinel Staicu", pentru că nici instanţa, nici Poliţia nu fuseseră informate că procedura schimbării de nume a fost dusă la bun sfârşit înainte de emiterea mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea.

Poliţia Capitalei a făcut o solicitate, miercuri, la Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date, din subordinea Prefecturii Capitalei, reprezentanţii acestei instituţii confirmând schimbarea de nume în "Nuţu Dinel".

Astfel, s-au început demersuri pentru ca toate actele de urmărire, inclusiv mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea să fie modificate pe noul nume.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite