Dinel Staicu rămâne în arest la Budapesta/Iată cum arată el acum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dinel Staicu a fost audiat, joi, de un tribunal din Budapesta, unde a aflat că va rămâne în arest, 11 zile. După numai câteva zile petrecute în arest, el s-a înfăţişat în faţa judecătorilor cu o înfăţişare total schimbată: tras la faţă, încărunţit şi nebărbierit.

Aşa cum se poate observa în imaginile de mai jos, suprinse după ieşirea omului de afaceri din sala de judecată, Dinel Staicu este încătuşat şi ţinut într-un fel de lesă de către unul dintre poliţişti.

image

De la una dintre cătuşe porneşte un fir

image

La ieşirea din sala de judecată, el a stat de vorbă cu un jurnalist de la Realitatea TV.

"Numai un tâmpit putea să-şi falimenteze propria bancă. Voi dovedi la Strasbourg cu documente, cu expertiză, exact cum au stat lucrurile în realitate în România. Am luat credite ca să salvez banca de la faliment. A fost un plan de salvare a băncii şi a trebuit să stau 11 ani în procese ca să explic că de fapt nu a fost vorba de niciun faliment. Situaţia băncii era rezolvată dacă nu veneau ei, cu firmele lor de lichidare, să-mi hăituiască această bancă", a declarat Dinel Nuţu, fost Staicu.

Întrebat de ce şi-a schimbat numele, Dinel Nuţu a răspuns: "Am spus că şi fiica, şi nepotul meu se numesc Staicu. Pleacă la şcoală în acest an. Şi am zis că dacă schimb numele ei vor fi scutiţi ca să mai fie apostrofaţi de copii că tatăl lor e condamnat".

Omul de afaceri a mai precizat că nu intenţiona să fugă şi că îşi va executa pedeapsa cu închisoarea: "Merg în România şi mă apuc să îmi execut pedeapsa. Dacă mai întârziau puţin, reuşeam să trec de Nădlac şi să intru în România. Veneam, eram cu bagajele în drum spre România, nu intenţionam să fug. Îmi rezolvasem afacerile în Germania, Italia. Dacă de la Strasbourg se spune că eu sunt vinovat, atunci îmi ispăşesc pedeapsa.Dacă nu, ei vor trebui să suporte consecinţele", a mai declarat Dinel Nuţu, adăugând că dacă îşi va dovedi nevinovăţia lui va cere în jur de 20 de milioane de euro daune.

Dinel Staicu era căutat de oamenii legii după ce a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudarea cu cinci milioane de euro a Băncii Internaţionale a Religiilor. În ianuarie, omul de afaceri a făcut însă o cerere de schimbare a numelui din Dinel Staicu în Dinel Nuţu, după numele soţiei sale, Lenuţa Nuţu. Pe 1 aprilie, omul de afaceri şi-a ridicat cartea de identitate pe noul nume, existând informaţii că acesta ar fi părăsit România pe 3 aprilie, cu doar o zi înainte de a fi condamnat definitiv la închisoare. Autorităţile au fost informate de schimbarea de nume abia miercuri, 6 aprilie, după ce, la cererea jurnaliştilor, au cerut informaţii de la Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date. Autorităţile au fost nevoite să schimbe mandatul de arestare emis pe numele Dinel Staicu. Afaceristul a fost dat în urmărire internaţională din 7 aprilie. Pe numele său a fost emis un mandat european de arestare, pus în aplicare prin Interpol.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite