Constanţa: Dina Issa predă cel mai nou stil de aerobic, kangoojumps

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universul ei e dominat de sport. În adolescenţă a făcut arte marţiale. Apoi a devenit instructor de aerobic, iar de doi ani dă lecţii de kangoojumps, adică aerobic prin sărituri.

Când era mică, Dina visa să devină balerină. „Mergeam pe vârfuri în casă toată ziua. Mă visam pe scenă, dar n-a  fost să fie aşa“, spune Dina zâmbind.

Mai târziu, în adolescenţă, i-a trecut prin cap să facă un sport mai dur. Vroia să se simtă în siguranţă pe stradă. Aşa s-a apucat de arte marţiale. „Mi-am spus că trebuie să ştiu să mă apăr singură. Am fost trei ani la rând vicecampioană naţională, am ajuns la lotul naţional. Aveam centura maro. Sportul ăsta mi-a dat încredere în mine“, povesteşte Dina.

A devenit o femeie puternică. Cuvintele antrenorului de arte marţiale i-au rămas şi acum în minte şi i-au devenit crez. „Îmi amintesc foarte bine că mereu îmi spunea că durerea nu ne învinge, ci noi o învingem pe ea. N-am să uit niciodată cuvintele astea“.

Toate antrenamentele erau foarte dure, mai ales că era singura fată din grupă, dar niciodată n-a simţit că face un sacrificiu. Pur şi simplu îi plăcea.

De la arte marţiale, la fitness

Apoi s-a gândit că poate să devină instructor de fitness şi să-şi câştige existenţa din asta. Din 2000, face din asta o meserie.

Între timp, a renunţat la arte marţiale, iar de doi ani face kangoojumps, cel mai nou stil de aerobic. E un alt mod de a face sport. Trebuie să porţi ghete care seamănă cu rolele, doar că rotiţele sunt înlocuite de arcuri, aşa că stabilitatea este mult mai mare.

E ca şi cum ai sări pe o trambulină sau, în traducere, ca şi cum ai ţopăi ca un cangur. O şedinţă de kangoojumps presupune şi coregrafii special concepute.  „Eu n-am mers în viaţa mea cu rolele, aşa că îmi era teamă, aveam impresia că nu-mi pot menţine echilibrul. Dar nu-i deloc aşa. E doar teama de început. Apoi, îţi dai seama că te relaxează foarte mult“, spune Dina.

A făcut o afacere din pasiunea ei

A fost ani de zile instructor la săli de fitness din Constanţa, iar în acest an şi-a deschis propria afacere.

Clientele i-au devenit în timp prietene, iar kangoojumps a devenit un mod de relaxare.

Dina spune că în 10 - 15 minute de kangoojumps se ard 150 de calorii. „Nu vreau să se gândească nimeni că rezultatele apar peste noapte. A venit cineva şi mi-a spus că-şi doreşte să slăbească 15 kilograme într-o lună. Asta nu-i posibil. Dar efectele se văd. În plus, protejează articulaţiile, coloana vertebrală, îţi creează un anume tonus psihic“, spune Dina.

În prezent, ea este instructor naţional de kangoojumps, dar luna viitoare va da examen pentru a deveni instruc-
tor cu competenţe internaţionale. 

Întrebări şi răspunsuri

Care e prima lecţie la kangoojumps?

Cele mai multe femei spun că e greu la început. E normal să fie aşa, doar că ele trebuie să înţeleagă că organismul se adaptează. Kangoojumps este un stil de viaţă, dar la fel de importantă este şi alimentaţia.

Vin femeile să facă sport din plăcere?

Cele mai multe vin pentru că vor să slăbească, asta spun cel mai des. Nu vin ca să se relaxeze şi iau sportul ca pe o corvoadă. Apoi, îşi dau seama că nu e deloc aşa.

Ce-i place

Îi place foarte mult să călătorească, să asculte muzică house. „Cel mai mult îmi place să fac sport, aşa voi face până la bătrâneţe“. Adoră să meargă în oraşul natal, Galaţi, despre care spune că este oraşul ei de suflet.

Ce nu-i place

„Detest atitudinea negativă a oamenilor şi lipsa de încredere în propria persoană. Nu-mi plac oamenii care spun «nu pot»“.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite