Din cauza sărăciei, părinţii îşi abandonează copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din cauza sărăciei, părinţii îşi abandonează copiii
Din cauza sărăciei, părinţii îşi abandonează copiii

Anul acesta sunt 52 de micuţii părăsiţi, faţă de 26 câţi erau în 2008

În judeţul Vâlcea, 52 de copii au fost abandonaţi de la începutul anului şi până în prezent, fie în maternitate, în spital sau în familii. „Fenomenul este unul care a luat amploare, numai în maternitate şi spital fiind 40 de copii abandonaţi. Părinţii pleacă în străinătate şi lasă copiii te miri pe unde. Pe lângă cei 52 de copii abandonaţi şi instituţionalizaţi, faţă de 26, câţi erau în aceeaşi perioadă a anului trecut, alte zeci de copii sunt în familii şi aşteaptă să se ia o măsură de plasament asupra lor“, a spus dr. Roxana Radu, director adj. la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea.
Din cauza crizei, directorul Maternităţii a trimis adresă către DGASPC ca micuţii abandonaţi să fie cât mai repede trecuţi într-o formă de plasament.

A cerşit prin vecini să dea micuţului mâncare

Un caz care a şocat a fost cel al Alexandrei Valerica, o femeie din cartierul Goranu. Aceasta şi-a abandonat micuţul în vârstă de un an şi două luni şi a dispărut de acasă. Petruţa Dumitru, bunica maternă a unui copil de zece ani, l-a luat pe băiat şi a venit în vizită la Alexandra Valerica, fiica sa, lăsându-l pe băieţel la locuinţa acesteia. „Alexandra, mama micuţului de un an şi două luni, şi-a părăsit copilul, lăsându-l în grija băiatului de zece ani. Timp de zece zile, copilul a cerşit pe la vecini, pentru a da mâncare celui mic. Băiatul de zece ani nu a ştiut nici el să se întoarcă acasă, cartierul Goranu fiind la o distanţă de aproximativ 20 de kilometri de Păuşeşti Măglaşi”, a spus dr. Roxana Radu.

Băieţelul de zece ani a fost găsit răcit, foarte murdar şi neîngrijit, el fiind preluat de DGASPC Vâlcea. „Eu pe ăla mic nu pot să-l iau la mine acasă, că noi suntem 60 de persoane în familia noastră”, a spus Petruţa Dumitru, bunica maternă a băieţelului de zece ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite