Dimineaţa groazei pentru călătorii clujeni!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dimineaţa groazei pentru călătorii clujeni!
Dimineaţa groazei pentru călătorii clujeni!

Sute de clujeni au aşteptat azi-dimineaţă troleibuzele în staţii, timp de două ore. Foarte mulţi angajaţi şi elevi au întârziat în această dimineaţă, din cauza unei pene de curent ce a blocat transportul în comun pe cea mai mare rută din oraş.

Troleibuzele au întârziat aproape două ore, între 6.30 şi 8.10, din cauza unei defecţiuni la linia de contact, care nu
a mai fost alimentată din cauza unei pene de curent. Rezultatul: staţii arhipline, autobuze de pe alte rute suprasolicitate şi taxiuri care nu mai făceau faţă comenzilor.
„Am avut o pană de curent pe ruta Mărăşi - Mănăştur, astfel încât troleibuzele au rămas blocate în trafic. Am încercat să suplimentăm cu autobuze cât am putut această linie”, ne-a spus Liviu Neag, directorul Regiei Autonome de de Transport Urban Călători (RATUC) Cluj.

Au pornit pe jos

Clujenii, însă, au fost luaţi prin surprindere de faptul că troleibuzele nu mai soseau, iar nimeni nu le oferea nicio explicaţie. Dimpotrivă, angajatele de la chioşcurile de bilete nu ştiau nimic.
„E posibil să fie o problemă cu linia de curent sau un troleibuz să fi păţit ceva, dar noi aici nu ştim nimic”, ne-a spus azi dimineaţă una din vânzătoarele de bilete din staţia Piaţa Mărăşti, care a preferat să-şi păstreze anonimatul. Exasperaţi că nu găseau nici măcar taxiuri, oamenii au pornit pe jos spre locurile de muncă. „Am aşteptat 45 de minute, nu ştiu dacă rezolv ceva aşteptând încă atât, deoarece cine ştie când o să vină troleibuzele. Fetiţa mea a aşteptat 30 de minute să vină troleibuzul, dar până la urmă a prins un taxi”, ne-a povestit Matei Groza, un clujean ce a pornit pe jos spre locul său de muncă, aflat în cealaltă parte a oraşului.
„Nu mai stau, deoarece nici în autobuzele care merg încolo nu am încăput. Uitaţi-vă şi dumneavoastră câtă lume e aici”, a mai spus acesta. În staţia aflată mai sus, circa două sute de clujeni aşteptau sosirea unui troleibuz, care să îi ducă în cartierul Mănăştur.
„Nu pot să mă duc cu taxi pentru că îmi ia 20 de lei dintr-un capăt în altul al oraşului, plus că am abonament pe troleibuz. Ar trebui să dăm în judecată RATUC sau Electrica, pentru că tot noi suferim la şcoală pentru că am întârziat”, ne-a spus Corina Chişu, elevă în clasa a şaptea la Şcoala „Octavian Goga” din Cluj-Napoca.
Pe de altă parte, în faţa Prefecturii Cluj a avut loc şi un accident, o persoană fiind lovită de un autoturism pe trecerea de pietoni, lucru care a îngreunat şi mai mult circulaţia, care s-a reluat, în cele din urmă, după ora opt.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite