Diana Prepeliţă: „Pe scenă e lumea mea!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La doar 14 ani, Diana a înregistrat deja un album, iar primul său single, „Down the Earth", face furori în rândul ascultătorilor

Diana este elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă" din Iaşi, unde studiază chitara clasică şi pianul. Deşi are o vârstă destul de fragedă, fata este deja cunoscută pe scena muzicii din România. Numele său de scenă este Dya.

„La 14 ani mă bucur de copilărie. Citesc romane, merg cu bicicleta, admir natura, comunic cu prietenii şi nu uit să zâmbesc", mărturiseşte tânăra. Pe lângă muzică mai este pasionată de istoria antică şi este olimpică la limba română şi istorie.

Muzica a însemnat pentru micuţa Dya o altă modalitate de a se exprima, „un lucru frumos" pe care îl face cu mare plăcere, după cum mărturiseşte. Diana iubeşte muzica şi spune că îi este recunoscătoare lui Dumnezeu pentru darul care i l-a dat. „Muzica este medicamentul sufletului. Spun asta pentru că mă însoţeşte oriunde, este mereu prezentă, iar atunci când sunt supărată încep să cânt şi toate lucrurile revin la normal, iar eu sunt fericită", spune Dya.

2008: primul videoclip

Povestea ei a început anul trecut, într-o zi de noiembrie, când artistul Mihai Trăistariu a concertat în Iaşi. Dya recunoaşte că la acel moment trecea printr-o perioadă destul de confuză şi nu mai ştia ce cale să apuce pentru a face din muzică o carieră. A participat la aproape toate concursurile de gen, inclusiv Eurovision Junior 2006. Astfel, în acea seară de noiembrie s-a hotărât să-i ceară un sfat lui Mihai Trăistariu. El a îndrumat-o spre Costi Ioniţă. La aproape un an de atunci, în octombrie 2008, tânăra a filmat primul său videoclip la piesa „Down the Earth", regizat de Florin Botea.

Vedetă de la grădiniţă

De mică, Dianei i-a plăcut să cânte şi să danseze. „La grădiniţă ştiam toate cântecelele, toate poeziile. În grupa mare educatoarele i-au spus mamei că am talent şi că ar fi păcat să nu fac ceva pentru a-mi valorifica aceste calităţi", povesteşte fata.

Dya a început să participe la diverse concursuri de gen din ţară şi a fost îndrumată şi ajutată de foştii dascăli. „Îmi plăcea pe scenă, să fiu în lumina reflectoarelor, să simt pulsul emoţiilor, lumea să bată din palme şi să aclame. Pe scenă e lumea mea", exclamă plină de entuziasm micuţa artistă.

Fata îşi doreşte să împartă bucuria pe care o simte pe scenă cu toţi cei care o admiră şi să fredoneze cu cei din jur cântecele sale. „Voi reuşi să fac acest lucru cu multă muncă şi un gram de noroc. Cred că în asta constă reţeta succesului", spune Dya.

Micuţa artistă a cochetat şi cu televiziunea în calitate de coprezentator al emisiunilor „Ţara lui Piticot", la TVR Iaşi, şi „Kids Land", la Antena 1 Iaşi. De asemenea, în acest an a prezentat Festivalul Internaţional „Ti Amo", festival pe care l-a câştigat cu doi ani în urmă.

Întrebări şi răspunsuri

Ce a însemnat pentru tine participarea la atâtea festivaluri?
Acest lucru mi-a oferit şansa de a mă descoperi pe mine însămi şi de a mă exprima prin intermediul muzicii. Din prima clipă când am urcat pe scenă am ştiut că asta este ceea ce vreau să fac. Visul meu cel mai drag este să ajung pe marile culmi ale muzicii, fiind alături de oameni, aducându-le un strop de bucurie în inimi.

Cum te descurci şi cu şcoala şi cu muzica?
Încerc să împac şcoala cu muzica şi până acum m-am descurcat. Şcoala rămâne însă pe primul loc, bineînţeles, dar fără muzică n-aş putea trăi. E pasiunea mea cea mai mare şi vreau să continui.

ce-i place: „Îmi place mâncarea chinezească şi nu pot renunţa la ciocolată. Îmi plac comediile şi filmele de acţiune. Cântăreaţa mea preferată este Mariah Carey. Mi-ar plăcea să fac un duet cu ea, pentru că are o voce superbă şi un timbru aparte".

ce nu-i place: „Nu îmi place traficul aglomerat. Detest să pierd vremea aşteptând în trafic sau să mă izbesc de oameni pe stradă. De asemenea nu-mi plac oamenii egoişti, care îşi văd mereu de propriile lor interese fără să ţină cont de faptul că mai există şi alţii în jurul lor".

născută: 9 mai 1994, Iaşi

educaţie: Elevă în clasa a VIII-a, la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă", Iaşi

premii: Trofeul „Ti Amo", 2006; Trofeul „Flori de Gheaţă", Bucureşti 2006; Marele Premiu la Festivalul „Prichindelul", Nurnberg 2006; Premiul I la Festivalul „Mamaia Copiilor", 2006

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite