Diaconescu a numit un consilier pentru problemele romilor de cetăţenie română din străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul de Externe informează că Gelu Drăgulin, reprezentant al Partidei Romilor, a fost numit ieri consilier la cabinetul ministrului Cristian Diaconescu, urmând să gestioneze problematica romilor de cetăţenie română din străinătate.

În vârstă de 46 de ani, absolvent al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative - Facultatea de Ştiinţe Politice, Gelu Drăgulin este, potrivit MAE, expert în politici publice, cu o experienţă de peste 18 ani în domeniu.

Gelu Drăgulin colaborează cu UNESCO şi CARITAS în domeniul politicilor publice privind imigraţia şi este secretarul general al Camerei de Comerţ Româno - Spaniole. De asemenea, Gelu Drăgulin este fondator al ONG-ului „SHATRA”, care face parte din Consiliul Naţional al minorităţilor din Spania.

Noul consilier îşi propune să elaboreze o strategie favorabilă romilor de orgine română din străinătate. Această etnie este adesea discriminată în străinătate şi asociată cu infracţionalitatea, aşa cum s-a întâmplat şi în momentele de tensiune apărute în Italia în toamna anului 2007 după cazul Mailat, românul de origine romă care a ucis o femeie italiană provocând un val de xenofobie. Cel mai recent exemplu este cel al unor romi din Irlanda de Nord care au fost ţinta unor atacuri rasiste, ceea ce a determinat zeci de membri ai acestei comunităţi să ceară repatrierea în România.

"În calitate de consilier al ministrului Cristian Diaconescu îmi propun să contribui, prin experienţa acumulată în ţările europene, la elaborarea unei strategii prin care realităţile romilor din străinătate să fie privite într-o lumină favorabilă. Doresc astfel să aduc o schimbare a imaginii romilor şi a modului în care o parte din ei sunt percepuţi de către ceilalţi cetăţeni europeni în afara graniţelor", a declarat Gelu Drăgulin.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite