Dan Diaconescu: Procurorii îşi cereau scuze la mine: "Iartă-ne, dar pur şi simplu ne este frică"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Diaconescu neagă acuzaţiile pentru care a fost trimis luni în judecată. Jurnalistul este acuzat de două fapte de şantaj, una din 2005 când a a cerut 100.000 de euro şi alta în 2009 când a cerut 200.000 de euro.

Nu mi se poate reproşa mie că iau bani de la firme. În dosarul din 2005, aceiaşi procurori mi-au dat începerea urmăririi penale fără să fiu interogat. Nu am luat niciun fel de ban, nu am cerut niciun fel de ban, a declarat Dan Diaconescu în direct la postul Realitatea TV.

Mai citeşte şi:

Dan Diaconescu, trimis în judecată

OTV, academia de şantaj / Cum a racolat Dan Diaconescu prin intermediul "clarvăzătorului" său un "fraier de muls"

A minţit senzaţional: Diaconescu nu a primit binecuvântarea Patriarhului pentru a candida la Preşedinţie!

Revoluţie în "Partidul Poporului". Cum a ajuns Dan Diaconescu să fie făcut "măscărici" şi "escroc" de către unii din fanii săi

Ei au chemat un procuror care nu a acceptat să mă aresteze, care a plecat în concediu, apoi a venit un alt procuror. În dosar nu exista niciun fel de probe. În dosar apare un număr de telefon care nu a fost niciodată al meu, a adăugat acesta.

Patronul OTV i-a acuzat pe procurorii români că fabrică probe.

Pentru cei de la DNA, când vor să ia un om cinstit sa-l aresteze aranjeaza cu o judecatoare de pe tura şi omul stă în puşcărie 3-4 zile pana ajunge la Judecătorie, unde sunt mai mulţi judecători.

Procurorii îşi cereau scuze, la un moment dat, şi îmi spuneau că "Domne iartă-ne, dar pur şi simplu ne este frică".

Interdicţia mea de a părăsi ţara a fost ridicată, începând de astăzi.

Întrebat dacă informaţiile potrivit cărora Patriarhia Română neagă că patronul postului de televiziune OTV are binecuvântarea Patriarhului Daniel pentru a candida la Preşedinţie, acesta a declarat:

M-am întâlnit cu Patriarhul Daniel. Nu ştiu cine pe cine a binecuvântat acolo. Nu am convenit să dăm publicităţii nimic. Eu nu am comentat decât apariţia unor fotografii în care apar cu Patriarhul.

Procurorul care l-a trimis în judecată pe Dan Diaconescu arată în rechizitoriu că o probă esenţială din dosar, o înregistrare ambientală făcută cu un telefon profesional, a dispărut după ce a fost depusă în 2005 ca probă-denunţ de omul de afaceri Paul Ţârdea şi că s-a demarat o anchetă în acest caz, potrivit Mediafax.

Procurorul de caz, Gheorghe Bocşan, cel care l-a cercetat pe Dan Diaconescu în dosarul şantajului, scrie în rechizitoriu că de la dosarul cauzei a dispărut în mod inexplicabil, până la acest moment, o înregistrare ambientală făcută în anul 2005 de omul de afaceri Petre Paul Ţârdea, probă care ar fi redat şantajul la care era supus acesta de Dan Diaconescu.

Interceptarea s-ar fi făcut în prezenţa a trei persoane, respectiv omul de afaceri Paul Ţârdea, asociatul acestuia la jocul de la acea vreme Eurotombola, şi Dan Diaconescu.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite