Cristian Diaconescu cere Guvernului să decidă comisarul european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Diaconescu cere Guvernului să decidă comisarul european
Cristian Diaconescu cere Guvernului să decidă comisarul european

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat miercuri că Guvernul ar trebui să ia o decizie clară privind mandatul de comisar european şi persoana pentru ocuparea acestui post. Potrivit lui Diaconescu, în această perioadă se poartă negocieri intense la nivelul Uniunii Europene.

"Am semnalizat că, în această perioadă, se poartă negocieri intense pentru toate mandatele de comisar european la nivelul Uniunii Europene şi ar fi foarte bine să ştim unul sau mai multe mandate pe care România şi le doreşte şi, evident, candidaţii pentru a ocupa aceste posturi de comisar, în felul acesta putând să ne angajăm cu toate forţele în reuşita obţinerii unui mandat de substanţă pentru România", a zis şeful diplomaţiei române.

"După cum ştiţi, oficial, nominalizarea candidaturii se face de către Guvern, implicit Guvernul ar trebui să aibă, în acest moment, posibilitatea de a lua o decizie clară în acest sens - mandatul şi persoana. (...) Trebuie să avem în vedere că, imediat după finalizarea procedurii de nominalizare a preşedintelui Comisiei Europene, în câteva zile se va lua în discuţie lista comisarilor. Deci, ţinând cont de momentele din septembrie-octombrie, când atât preşedintele CE, cât şi Tratatul de la Lisabona se pare că vor intra într-o fază finală, ne putem face o idee în legătură cu momentul în care ar trebui să avem deja pregătit şi finalizat procesul de negociere pentru postul de comisar european", a adăugat Cristian Diaconescu.

România poartă negocieri la Bruxelles pentru obţinerea portofoliului de comisar european pentru Agricultură.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite