Dezinteresaţi de zahărul şi făina gratuită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de suceveni săraci nu au catadicsit să-şi ia de la primărie ajutoarele sociale sub formă de făină şi zahăr. Potrivit evidenţelor oficiale, urmau să beneficiază de ajutorul acordat de

Sute de suceveni săraci nu au catadicsit să-şi ia de la primărie ajutoarele sociale sub formă de făină şi zahăr. Potrivit evidenţelor oficiale, urmau să beneficiază de ajutorul acordat de Uniunea Europeană 1.112 de asistaţi social şi de pensionari din agricultură.

Fiecăruia îi reveneau câte 20 de kilograme de făină şi şase kilograme de zahăr. Doar în prima zi a săptămânii, când a început distribuţia ajutoarelor, s-au prezentat la primărie peste 100 de beneficiari. În zilele următoare, numărul acestora a scăzut drastic.

În prezent se mai găsesc în depozit şase tone de făină şi aproximativ 1,5 tone de zahăr, adică jumătate din cantitatea primită iniţial. „Nu ştiu care sunt motivele pentru care oamenii întârzie să-şi ridice făina şi zahărul. Facem apel la cei care se încadrează în aceste categorii să se prezinte la sediul din Burdujeni, cu buletinul de identitate, pentru a-şi ridica cota alocată”, a spus Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Interzise la vânzare

Una din condiţiile impuse celor care au primit gratuit făină şi zahăr a fost aceea de a nu vinde produsele. De altfel, acest lucru este scris şi pe ambalajul acestora.

Primăria Suceava a anunţat că dacă această restricţie va fi încălcată, persoanele respective vor fi tăiate de la ajutoarele care se vor acorda în viitor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite