Dezastru la licitaţiile din "curtea" primarului Nichita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

dreptul năucitoare: toate cele patru licitaţii au fost găsite în neregulă.Cea mai importantă dintre ele a fost câştigată de firma "Omega Tehnoton Distribution" şi are o valoare de

dreptul năucitoare: toate cele patru licitaţii au fost găsite în neregulă.
Cea mai importantă dintre ele a fost câştigată de firma "Omega Tehnoton Distribution" şi are o valoare de aproximativ 2 miliarde de lei vechi. Această firmă este păstorită de miliardarul Maricel Popa, iar inspectorii de la Finanţe au constatat că societatea a completat greşit unul din formularele cu privire la cifra anuală de afaceri.
O condiţie din caietul de sarcini prevedea ca firmele participante să prezinte cifra de afaceri anuală. Deşi trebuia să fie descalificată pentru că a fost înfiinţată cu doar 10 luni înainte de licitaţie, "Omega Tehnoton Distribution" a ajuns să câştige licitaţia. Obiectul contractului îl constituie achiziţionarea de "corpuri semafor şi accesorii".
Vinovaţi sunt scoşi subordonaţii
Dacă până acum primarul Gheorghe Nichita a considerat ca fiind "politice" celelalte controale pe care le-a efectuat DGFPJ şi că în spatele lor ar fi prefectul Radu Prisăcaru, de această dată edilul nu a făcut nici o obiecţie. Mai mult, chiar el a fost cel care, în cadrul unei conferinţe de presă, a anunţat finalizarea controlului. "Nu este vorba de sume mari, dar sunt nereguli punctuale", a declarat primarul Nichita. Întrebat în mod explicit de ziarişti care a fost valoarea maximă a celor patru contracte, Nichita a precizat că "200 de milioane de lei vechi".
Pe de altă parte, în raportul întocmit de inspectori se arată că numai contractul cu "Omega Tehnoton Distribution" este de 1,95 miliarde de lei vechi. În altă ordine de idei, Gheorghe Nichita a spus că semnăturile lui Mihai Chirica, şeful Direcţiei Tehnice din cadrul primăriei, şi Monicăi Mihai, şefa Biroului Achiziţii Publice, apar pe procesele-verbale încheiate pentru toate cele patru licitaţii.
Cei doi vor fi supuşi Comisiei de Disciplină şi, alături de ceilalţi angajaţi care au făcut parte din comisiile de licitaţie, vor plăti din propriul buzunar amenda de 50 milioane de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite