Dezamăgire mare la repartizarea profesorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dezamăgire mare la repartizarea profesorilor
Dezamăgire mare la repartizarea profesorilor

Jumătate din candidaţii care au obţinut note peste 7.00 au rămas fără post. Candidaţii care au luat note peste 7.00 la concursul de titularizare au fost repartizaţi pe posturi, ieri şi astăzi, în şedinţe publice.

 Un număr de 505 viitori profesori s-au „bătut” pe 271 de posturi titularizabile. Concursul de titularizare din acest an a stârnit multe reacţii negative din partea candidaţilor. Pe lângă nemulţumirile legate de faptul că subiectele au fost concepute la nivel judeţean, aceştia s-au plâns că notele mari pe care le-au obţinut nu au fost suficiente pentru a obţine un loc din cele 271 de posturi titularizabile.
Astăzi, la sala de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Alba şi-au ocupat posturile viitorii profesori din domenii precum limbi străine, horticultură, economic, informatică şi sport. Un număr de 225 de candidaţi au obţinut în urma examenului susţinut în data de 15 iulie note peste 7.00, fapt ce le-a permis să aspire la un post titularizabil. Din păcate, doar jumătate dintre ei au reuşit acest lucru, deoarece au fost vacante doar 137 de posturi.

10 profesori titularizaţi la Limba română

La şedinţa publică de ieri, desfăşurată la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan”, au fost repartizate 134 de posturi. La acestea au aspirat 280 de candidaţi care au avut nota peste 7.00. Situaţia cea mai demoralizatoare s-a înregistrat la biologie, unde şapte candidaţi cu note foarte bune nu au avut pentru ce opta, deoarece nu a exista nici un post titularizabil.
La istorie, doar unul dintre cei 37 de profesori a reuşit să se titularizeze, iar la română, 10 din 71 de candidaţi. Astfel, candidaţi cu note foarte mari, peste nouă au rămas pe din afară, aşteptând repartizarea pentru suplinitori. „Eu am luat nota 9.30 la examenul pentru română. Sunt 10 posturi titularizabile, dar şapte dintre ele în sate din zona Apusenilor. Înaintea mea au mai fost alţi şapte candidaţi cu note mai mari. Cred că voi alege un post de suplinitor în locul celui de titular la sat, foarte departe de casă. Am un copil de trei an şi locuiesc la Alba Iulia, este prea mult să fac naveta în sate îndepărtate din munte, cum ar fi satul Horea”, a spus Cristina Pop, unul dintre candidaţii la un post de profesor.

Profesorii de matematică, cei mai mulţumiţi

Cei care au candidat la matematică au fost printre cei mai încântaţi. Aceasta pentru că au fost locuri titularizabile mai multe decât aspiranţi. Astfel, 24 de candidaţi au avut de ales între 32 de posturi, atât în urban, cât şi în rural. La începutul săptămânii viitoare, în perioada 27 - 29 iulie, se va desfăşura şedinţa publică pentru posturile de suplinitori.
Vor participa atât candidaţii cu note peste 7.00, care nu au reuşit să se titularizeze, cât şi cei care au note între 5.00 şi 7.00. Candidaţii care nu vor reuşi nici de această dată, vor trebui să se reorienteze spre alte domenii de activitate sau să aştepte examenul viitor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite