Deva bate recordul la spaţii comerciale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşe precum Hunedoara şi Haţeg consolidează poziţia de top în domeniul spaţiilor destinate activităţilor comerciale la scară mare.

Devenilor le revine, de departe, primul loc în ţară la capitolul spaţii comerciale de tip supermarket pe  cap de locuitor. Această statistică rezultă din raportul între suprafaţa totală a supermaket-urilor din oraş  şi numărul de locuitori.  A fost luată în calcul doar suprafaţa halei de vânzare pentru Billa (1.500 mp), Spar (1.500 mp), Plus (1.000 mp), Real (7.500 mp), Trident (4.500 mp), Profi (685 mp), Carrefour Expres (1.500 mp), Praktiker (4.300 mp),  Metro (8700 mp) Deva Shoping Mall (9.000 mp). Populaţia Devei ajunge la 68.000 de locuitori. Rezultatul a fost uluitor: fiecărui devean îi revine o suprafaţă  de 0,6 mp de supermarket.
În “Analiza pieţei imobiliare România 2008”, studiul realizat de Colliers International, se arată că municipiul Cluj ocupă locul I în ţară la suprafeţe de spaţii comerciale pe cap de locuitor cu 0,2 mp. Pe locul doi,  în studiu era nominalizat Bucureştiul, cu 0,05 mp. Este posibil ca, în acest an, devenii să-şi consolideze poziţia de top în materie de spaţii comerciale, prin deschiderea hypermarket-urilor Carrefour, Cora şi Bricostore, cu o suprafaţă totală de peste 5.000 de mp.

Cel mai mic din ţară, cel mai mare din lume

Judeţul Hunedoara mai deţine două recorduri la capitolul spaţii comerciale de tip supermarket.  Astfel, localitatea Haţeg,  cu 10.900 de locuitori, este desemnat  cel mai mic oraş din ţară unde retailerii multinaţionali  SPAR şi PLUS şi-au  deschis magazine.  Al doilea record constă în faptul că la Deva există cel mai mare magazin METRO din lume, conform declaraţiilor directorului general al reţelei, François Olivier, citat de agenţiile de presă.  Magazinul are o suprafaţă totală de 12.900 mp, din care suprafaţa de vânzare ocupă peste 8.700 mp. Pentru comparaţie, magazinul din Arad  are o suprafaţă de 5.000 mp, iar cel din Bucureşti Băneasa, puţin peste 8.000 mp.

0,6 metri pătraţi este suprafaţa de spaţiu comercial care revine fiecărui locuitor din Deva.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite