Deţinuţii au câştigat 4,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Veniturile realizate din serviciile prestate de puşcăriaşii din România anul trecut se ridică la 20.089.484 (aproximativ 4,5 milioane de euro), conform raportului de activitate pe 2010 al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

„Aceşti bani provin din activităţile pe care le-au întreprins cele peste 6.000 de persoane private de libertate care au muncit anul trecut în folosul penitenciarelor", a spus purtătorul de cuvânt al ANP, Johanna Popescu.

Cei mai productivi deţinuţi sunt cei închişi la Penitenciarul Bucureşti-Jilava. Conform datelor statistice ale ANP, numărul mediu de persoane private de libertate folosite la muncă anul trecut este de 433. Acestea au adus un venit de aproape două milioane de lei.

„Unitatea noastră a realizat în anul 2010 venituri proprii de 2.939.850 lei. Aproape două milioane de lei provin din prestări servicii cu forţa de muncă specială. Aproximativ 120.000 de lei au venit din valorificarea produselor din gospodăria agrozootehnică, iar restul, din chirii, devize auto şi transport", a explicat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Jilava, Cristian Micu. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite