Deszăpeziri de un milion de euro la Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de deszăpezire, care se vor executa, peste numai câteva luni, în judeţul Vaslui, ar putea depăşi 39 miliarde de lei. Estimarea are la bază cheltuielile pe care Consiliul Judeţean

Lucrările de deszăpezire, care se vor executa, peste numai câteva luni, în judeţul Vaslui, ar putea depăşi 39 miliarde de lei. Estimarea are la bază cheltuielile pe care Consiliul Judeţean Vaslui le-a făcut anul trecut, precum şi creşterea preţurilor la carburanţi din acest an.
Cum şi iarna trecută preţurile s-au menţinut exorbitante la aceste lucrări, conducerea Consiliului Judeţean Vaslui nu a reuşit nici până la această dată să-şi achite datoriile din iarna 2005-2006. Situaţia a fost aprig dezbătută la ultima şedinţă de Consiliu Judeţean, când s-a propus alocarea sumei de 7 miliarde de lei vechi, pentru plata unor datorii la acţiunile de deszăpezire, către firmele care le-au efectuat iarna trecută. În timp ce grupul consilierilor PD din Consiliul Judeţean a cerut ca legea să nu mai fie încălcată şi plata sumelor datorate să se facă la timp, conducerea instituţiei a spus că întârzierea este cauzată de alocarea unor sume mai mari la refacerea drumurilor, în această primăvară. În total, factura pentru deszăpeziri pentru iarna 2005-2006 s-a ridicat la 30 miliarde de lei, din care 22 de miliarde au fost achitate la sfârşitul lunii martie a.c. Deşi s-a aprobat virarea a 7 miliarde de lei către firmele care se ocupă cu deszăpezirea, mai rămân restanţe de 1,1 miliarde, la factura iernii 2005-2006. Pentru iarna care urmează, conducerea CJ Vaslui a propus zonarea judeţului în zece sectoare de activitate, faţă de cinci anul trecut. Drumarii vasluieni, care vor câştiga licitaţiile de execuţie pentru iarna care se apropie, vor trebui să acţioneze pe 940 de drumuri judeţene.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite