Destinaţiile de weekend ale ieşenilor şi vasluienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

şi plaja Nicolina sau în zona de agrement de la Ciric, vasluienii îşi pot petrece zilele libere la barajul de la Soleşti.La ştrandul municipalPentru ieşenii care nu au încotro şi trebuie să

şi plaja Nicolina sau în zona de agrement de la Ciric, vasluienii îşi pot petrece zilele libere la barajul de la Soleşti.

La ştrandul municipal
Pentru ieşenii care nu au încotro şi trebuie să rămână în oraş în acest weekend, cea mai la îndemână alegere pentru petrecerea timpului liber o poate reprezenta ştrandul municipal. În schimbul unei taxe de intrare de doar 4 lei noi, ieşenii îşi pot întinde prosoapele pentru a se bronza sau pot face o baie în bazin. Dacă însă doresc să închirieze şezlonguri şi umbrele, trebuie să scoată din buzunar alţi bani. Cei care ţin să se plimbe timp de o oră cu barca au de plătit între 3 şi 5 lei noi. O altă variantă pentru petrecerea timpului liber în oraş o constituie plaja Nicolina. "Purcica", aşa cum i se mai spune, este recunoscută nu doar în ţară, ci şi în străinătate pentru tratamentele antireumatice. Doar 2 lei noi costă un borcănaş cu nămol. Plaja este frecventată şi de tinerii care doresc să se bronzeze şi care, în zilele caniculare de vară, umplu până la refuz Nicolina. Un bilet de intrare la plajă costă 3 lei noi.

Oaza de linişte de la Ciric
Nu departe de Iaşi, la doar câţiva kilometri de aglomeraţia şi de poluarea din oraş, se găseşte baza de agrement de la Ciric. Miros de mici şi grătar… şezlonguri, lansete şi undiţe întinse una lângă alta… şi multă, multă lume care vrea să uite de grijile cotidiene… Cam aşa arată zona de agrement de la Ciric, fie că este sâmbătă sau duminică. Pentru ieşeni, o ieşire la iarbă verde în pădurea de la Ciric sau expunerea la soare pe malul lacului reprezintă una dintre cele mai potrivite modalităţi de relaxare. Pescarii înrăiţi au un motiv în plus de bucurie. În schimbul unui abonament lunar, aceştia îşi pot întinde ustensilele, în aşteptarea peştelui. Pentru cei care doresc să se bălăcească în apa lacului, inspectorii sanitari au o veste proastă: Ciricul are la fund un strat gros de nămol, motiv pentru care este interzis scăldatul. Baza de agrement de la Ciric mai dispune de un restaurant, ai căror bucătari promit să satisfacă până şi cele mai rafinate gusturi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite