Marie Jeanne: „Dacă cineva ştia dinainte de răpirea noastră, de ce nu ne-a atenţionat şi pe noi?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marie Jeanne Ion, jurnalista răpită în 2005 FOTO Reuters
Marie Jeanne Ion, jurnalista răpită în 2005 FOTO Reuters

Jurnalista Marie Jeanne Ion a declarat că afirmaţiile făcute de Elena Udrea la OTV nu sunt adevărate şi speră că ministrul să fie doar prost informată, adăugând că nu există probe care să ateste că cineva ştia de răpirea din Irak.

"Sunt nişte lucruri pe care le pot înţelege, fiindcă eu cunosc jocurile politice din culise, dar nu înseamnaă că le şi aprob. Nu sunt interesată şi nu am să las pe nimeni să mă folosească într-un război de genul ăsta, dar declaraţiile pe care le-a făcut aseară Udrea.., sper că e doar prost informată"  a spus Marie Jeanne în direct la Realitatea TV.

"Dacă cineva ştia de dinainte de răpirea noastră, oare de ce nu ne-a atenţionat şi pe noi, de ce nu am primit un sfat prietenesc, sunt foarte multe întebări pe care şi eu mi le pun, dar am preferat să nu le pun public pentru că dosarul era secretizat.", a adăugat jurnalista. "Probabil desecretizarea dosarului ar pune punct acestor speculaţii."

Unul dintre cei trei jurnalişti răpiţi în 2005 a delcarat că nu poate vorbi acum despre acest caz întrucât este o chestiune "care ţine de operaţonalul serviciilor, sunt nişte oameni care şi-au riscat viaţa pentru noi, au dat dovadă de un curaj imens, nu poţi să expui nişte astfel de oameni. Speculaţiile nu pot fi decât dăunătoare."

Cu privire la declaraţiile Elenei Udrea, Marie Jeanne a susţinut ideea că în spatele lor se află de fapt nişte jocuri politice: "Ce interese au anumiţi oameni să arunce cu noroi în mine, de ce aş fi eu importantă în jocurile lor politice ?"


În ceea ce priveşte întoarcerea în ţară a lui Omar Hayssam, jurnalista Marie Jeanne a spus că "nu ştiu în ce măsură declarţiile pe care Omar le va face vor fi şi cele reale. Sunt curioasă să văd ce se va întâmpla, dar mă deranjează această speculaţie continuă cu privire la persoana mea.

"Sper ca această vorbă scăpată să fi fost rezultatul unei dezinformări şi ca oamenii să revină la normalitate şi să trateze lucrurile aşa cum sunt ele în realitate",  a conchis jurnalista.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite