Despăgubire cerută Băncii Americii: 1.784 de miliarde de trilioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Despăgubire cerută Băncii Americii: 1.784 de miliarde de trilioane de dolari
Despăgubire cerută Băncii Americii: 1.784 de miliarde de trilioane de dolari

Un new-yorkez nemulţumit de felul în care l-a tratat Banca Americii a decis să dea instituţia în judecată solicitând despăgubiri de 1.784 de miliarde de trilioane de dolari, mai mult decât PIB-ul mondial din 2008.

Potrivit Reuters, Dalton Chiscolm a decis să dea în judecată cea mai mare bancă din SUA şi pe toţi membrii din conducerea acesteia, din documentele depuse la un tribunal local reieşind că bărbatul a mai cerut şi o sumă adiţională de 200.164.000 de dolari.

Suma cerută de Chiscolm este echivalentul a numărului 1.784 urmat de 18 zerouri şi este mai mare decât PIB-ul înregistrat pe plan global în 2008 (60 de trilioane de dolari), după cum a estimat Banca Mondială.

Întrebat ce părere are despre acţiunea juridică a lui Chiscolm, judecătorul care se ocupă de caz, Denny Chin, a declarat: "Greu de înţeles. Pare să se plângă de faptul că a sunat de mai multe ori la o sucursală din New York şi că a primit informaţii inconsistente din partea unei femei de origine spaniolă. El mai susţine că mai multe cecuri i-au fost respinse din cauza unor erori ale băncii".

Judecătorul i-a cerut americanului ca până la data de 23 octombrie să ofere explicaţii amănunţite despre solicitarea sa, în caz contrar aceasta urmând să fie anulată.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite