Desfigurată în plină stradă de un teribilist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desfigurată în plină stradă de un teribilist
Desfigurată în plină stradă de un teribilist

O femeie din Baia Mare s-a trezit, din senin, cu un pumn în faţă în timp ce mergea spre strada Progresului. Tânărul care a lovit-o are 16 ani şi este elev la Grupul Şcolar Tehnic. El riscă să ajungă după gratii sau la Centrul de Reeducare de la Buziaş.

Mergea pe stradă şi s-a trezit cu un pumn în faţă. S-a întâmplat în Baia Mare, iar femeia care a avut acest ghinion se numeşte Cristina Rus, este îngrijitoare la grădiniţă şi are 29 de ani. „Era pe la şase seara şi am luat un taxi de la Dalia să ajung pe strada Progresului, unde aveam ceva de rezolvat“, declară femeia.

Ea spune că a văzut din maşină un grup de tineri care traversa strada spre Colegiul „Nicolae Titulescu”, dar nu s-a aşteptat la lovitură: „N-o să uit figura lui în viaţa mea. Era îmbrăcat cu o haină roşie şi m-a privit în ochi“. Ameţită şi buimacă după lovitura încasată, femeia a mai apucat să vadă că o altă tânără este lovită de acelaşi individ şi că ultimul dintre băieţii din grup avea o armă în mână.

„Pot să jur că avea un pistol în mână. Nu ştiu dacă era real sau o jucărie, dar o să suţin până în pânzele albe ce am văzut, chiar dacă Poliţia nu mă crede“, afirmă victima. Comisarul şef Ionel Todoran, şeful Poliţiei Muni-

cipiului, spune că grupul agresorilor, care între timp a fost identificat, era format dintre trei băieţi minori, de numai 16 ani, dar niciunul dintre ei nu avea armă. Cristina Rus a primit de la medicul legist un certificat constatator şi 15 zile de îngrijiri medicale. Ea refuză orice cale de împăcare cu agresorul. „Vreau să fie pedepsit. Dacă în locul meu era un copil mic de la şcolile din zonă, nenorocirea era mult mai mare“, a adăugat victima.

Tânărul are antecedente

Agresorul este Alin Achim, elev la Grupul Şcolar Tehnic din Baia Mare. „Are probleme mari de comportament. A vandalizat şi băncile din clasă şi chiar s-a lăudat că a bătut mai mulţi oameni la începutul acestei săptămâni“, a declarat directorul şcolii, profesor Mircea Cărăuşan.

Mama băiatului, Antonela Achim, recunoaşte că băiatul ei are probleme, dar afirmă că n-a reuşit niciodată să-l convingă se meargă la un psihiatru. „Regret ce a făcut Alin şi îmi cer scuze de la victime, dar nu mai pot să-l controlez. Sunt divorţată şi îl cresc singură de la trei luni. Cred că aici se vede lipsa unui tată“, a spus aceasta.

Pentru fapta săvârşită, adolescentul riscă să stea după gratii sau la Centrul de reeducare pentru minori de la Buziaş, între două luni şi trei ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite