Desecretizarea arhivelor FBI: cum arătau extratereştrii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FBI a dat publicităţii un memo care atestă că extratereştrii au aterizat pe un câmp din New Mexico înainte de anul 1950.

Biroul Federal de Investigaţii a făcut publice pe site-ul "Vault" mii de documente digitale. Printre acestea se află şi un memo al agentului special Guy Hottel, trimis şefului Biroului de la Washington în martie 1950. În document, agentul vorbeşte de existenţa "farfuriilor zburătoare".

"Un informator al Air Force a declarat că a recuperat trei farfurii zburătoare în New Mexico... de formă circulară şi cu un diametru de aproximativ 15 metri fiecare", scria Guy Hottel. Vezi aici documentul.

În cele trei OZN-uri se aflau "trei corpuri cu forme umane, de numai 90 cm" îmbrăcate în haine metalice, "dintr-o textură foarte fină", se mai arată în documentul citat de Daily Mail.

Cele trei corpuri erau îmbrăcate cu costume asemănătoare celor purtate de către piloţii de aviaţie.

Guy Hottel a mai spus că informatorul, a cărui identitate a fost cenzurată de către FBI, a susţinut că farfuriile zburătoare au fost descoperite în New Mexico "datorită faptului că Guvernul avea în zonă un radar cu o putere foarte mare, existând posibilitatea ca undele lui să fi interferat cu mecanismul de control " al OZN-urilor.

El a mai spus că nu a încercat să investigheze în continuare situaţia.

Publicarea acestui memo secret pare să întărâte teoriile conspiraţioniste care susţin că Guvernul american încercă să acopere urmele OZN-urilor.

Orăşelul Roswell din New Mexico a intrat în centrul atenţiei după 2 iulie 1947, când o farfurie zburătoare s-ar fi prăbuşit acolo.

Din aparatul respectiv s-ar fi recuperat corpurile unor extratereştri, cărora li s-a făcut şi autopsie de către militarii americani, dar autorităţile din SUA au acoperit incidentul.

Într-un comunicat de presă de atunci, autorităţile americane au recunoscut prăbuşirea unui "disc metalic" extraterestru, dar după 24 de ore au afirmat că a fost vorba doar de un "balon meteorologic" care s-a prăbuşit în zonă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite