Descinderi în forţă în lumea interlopă vs. legislaţie permisivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La numai câteva zile de la reţinerea fraţilor Eduard şi Petru Muntianu, din Vaslui, acuzaţi de trafic de persoane şi asociere la grup infracţional, pentru care a fost necesară intervenţia a

La numai câteva zile de la reţinerea fraţilor Eduard şi Petru Muntianu, din Vaslui, acuzaţi de trafic de persoane şi asociere la grup infracţional, pentru care a fost necesară intervenţia a zece echipaje de poliţie, interlopii au fost eliberaţi. Scăparea celor doi a fost posibilă graţie modificărilor aduse Codului de Procedură Penală, care îngreunează arestările preventive.
Este primul caz de trafic de persoane, instrumentat în acest an, în care procurorul nu emite mandate de arestare. Surse judiciare ne-au precizat că, dacă s-ar fi emis mandat de arestare pe numele fraţilor Muntianu, erau toate şansele ca judecătorii să-l respingă şi cei cinci să-şi piardă urma. Astfel, s-a optat pentru soluţia cea mai sigură, cea de a li se pune interdicţie şi de a fi obligaţi să fie prezenţi la cercetări.
Alături de cei doi fraţi Muntianu, procurorii de la Biroul Teritorial Vaslui al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) au început urmărirea penală şi împotriva altor trei vasluieni, bănuiţi că ar fi complicii celor doi fraţi: Gelu Costin, Mihai Preda şi Ion Enache. Aceştia s-ar fi ocupat cu transportul de persoane şi documente false în străinătate.
Fraţii Muntianu, împreună cu complicii lor, au fost monitorizaţi de oamenii legii de mai bine de un an.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite