Derută în Palatul Administrativ al judeţului Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

om. Doar un angajat mai ieşea, din când în când, din birou, pentru a duce o hârtie la semnat. O atmosferă apăsătoare în toate birourile Palatului Administrativ, şi nimeni nu îndrăznea să

om. Doar un angajat mai ieşea, din când în când, din birou, pentru a duce o hârtie la semnat. O atmosferă apăsătoare în toate birourile Palatului Administrativ, şi nimeni nu îndrăznea să întrebe despre ce s-a întâmplat, cu o zi în urmă, în instituţie. Aşa o derută nu a mai fost în Palatul Administrativ al Iaşiului de la Revoluţie, când a fugit fostul prim-secretar Maria Ghiţulică.
Încă de dimineaţă, funcţionarii au venit la lucru, neştiind însă ce să facă. Cei doi subprefecţi, Florin Ungureanu şi Tudor Leonte, au convocat de dimineaţă o şedinţă cu toţi angajaţii, pentru a le solicita să îşi continue activitatea. Pe de altă parte, cei doi au decis sigilarea cabinetului prefectului, pentru ca nimeni să nu aibă acces la biroul acestuia. Subprefectul Ungureanu a povestit cum a fost reţinut Radu Prisăcaru de către procurorii anticorupţie. "Pe la prânz au venit patru procurori de la DNA, s-au legitimat la intrare, dar nu au vrut să fie conduşi de gardian. Cu gardianul pe urmele lor, au ajuns la biroul prefectului, s-au legitimat şi în faţa lui, după care a urmat o discuţie cu uşile închise. Apoi, Radu Prisăcaru şi-a luat haina şi, fără a spune o vorbă nimănui, a plecat însoţit de cei patru".

"Nu mi-a venit să cred când am auzit…"
Florin Ungureanu s-a declarat consternat de acuzaţiile care i se aduc prefectului, spunând că "nu mi-am imaginat că ar putea face aşa ceva. Aşteptăm justiţia să îşi spună cuvântul". Pe de altă parte, subprefectul Tudor Leonte este de părere că persoana "care ar fi urmat să primească titlu de proprietate pe cele 16 hectare de teren în zona municipiului Iaşi este Norina Forna, decanul Facultăţii de Stomatologie de la UMF Iaşi". Familia lui Radu Prisăcaru este în stare de şoc. Mama acestuia, Tamara Prisăcaru, nu a închis un ochi noaptea trecută, în aşteptarea unor veşti de la fiul ei. "Am aflat de la televizor. Răducu nu putea face aşa ceva…", spunea, printre lacrimi, mama prefectului de Iaşi. Familia lui Radu Prisăcaru consideră că este vorba de o răzbunare politică din partea adversarilor din judeţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite