Deputatul PDL Monica Iacob Ridzi, trimisă în judecată de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputata PDL Monica Iacob-Ridzi, fost ministru al Tineretului, a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie, fiind pusă sub acuzare în legătură cu organizarea Zilei Tineretului 2 mai 2009, la Costineşti.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie se va pronunţa asupra vinovăţiei sale. Deputata este cercetată penal pentru acordarea mai multor contracte fără licitaţie în perioada în care a deţinut funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului şi în legătură cu sumele cheltuite pentru organizarea  Zilei Tineretului din 2 mai 2009. La vrema respectivă, ea a cumparat o scenă pentru evenimentele organizate de Ziua Tineretului cu 75.000 de euro, deşi ministerul dispunea deja de una.

Ancheta în cazul deputatei a fost finalizată în urmă cu circa o lună. La vremea aceea, Ridzi acuză presa de mediatizare negativă, iar pe anchetatori de vicii de procedură, erori reţinute în expertize, concluzii aberante privind stabilirea prejudiciului, ignorarea deliberată a unor mărturii favorabile. Monica Iacob Ridzi consideră că nu a greşit cu nimic din punct de vedere penal.

Monica Iacob-Ridzi: N-am greşit cu nimic din punct de vedere penal, politica îşi cerea, hidos, o victimă

Cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de încuviinţare a percheziţiei informatice în cazul Ridzi,a fost respinsă de plenul Camerei Deputaţilor, în decembrie, pentru un prejudiciu de 100.000 de lei, care ar fi fost creat în urma achiziţionării de către Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) a unor produse electronice, printre care laptopuri şi un frigider.

Procurorii au constatat că Ioana Vârsta, consiliera Monicăi Iacob Ridzi, a cerut să se facă trei variante cu activităţi şi valori estimate pentru evenimentul din 2 mai, respectiv de 300.000 de euro, 400.00 de euro şi de 500.000 de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite