Un liliac a intrat în Camera Deputaţilor / Oana Mizil: "Să aducem şi papagali şi pisici"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un liliac a intrat în Camera Deputaţilor /  Oana Mizil: "Să aducem şi papagali şi pisici"
Un liliac a intrat în Camera Deputaţilor / Oana Mizil: "Să aducem şi papagali şi pisici"

Un liliac a intrat marţi pe holurile Camerei Deputaţilor, în dreptul sălii de plen. Unii deputaţi s-au amuzat, alţii s-au speriat. Mamiferul zburător a rămas pe una din grinzile de pe holul Parlamentului. În 2006 o bufniţă a intrat în sala de şedinţă a Senatului.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a glumit spunând că atâta timp cât liliacul nu votează, nu intră în atribuţiile sale. "Liliacul intră în atribuţiile Secretariatului General. Nu votează, deci nu intră în atribuţiile mele. O să discut cu secretarul general şi vom rezolva problema" a zis Anastase amuzată. Ea şi-a explicat apariţia liliacului spunând că, probabil, la etajele superioare ale Parlamentului, au fost lăsate geamurile deschise.

Mai marcat de prezenţa mamiferului zburător, Alin Popoviciu a recunoscut că îi este frică de lilieci şi a insistat pentru chemarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

La rândul său, Relu Fenechiu, a explicat că din moment ce nu e vorba de un animal domestic, nu poţi să-i spui "unde să se ducă". "Să fie sănătos!", i-a mai urat liberalul liliacului ascuns după una din grinzile Parlamentului.

Alina Gorghiu, "deşi speriată de lilieci", a abordat raţional situaţia, arătând că zburătorul nu ar trebui "stârpit", mai ales că "există persoane mai violente decât liliacul", fără a preciza dacă se referă la colegi deputaţi. "Mi-e frică de lilieci. Mă întreb dacă este noapte sau zi. Asta dovedeşte că Parlamentul este populat, dar inactiv. Mă surprinde, dar nu mă deranjează foarte tare. Sunt alte persoane mai violente, să nu îl stârpim".

Oana Mizil a anunţat că nu îi este frică de lilieci, adăugând că cel din Parlament ar putea fi chiar "Batman salvatorul" şi a sugerat popularea Parlamentului cu pisici şi papagali. "Am auzit că avem şi şobolani la subsol. Nu cred că e periculos liliacul, doar dacă se înfige în părul vreunui domn sau doamnă. Ar trebui să aducem şi papagali şi pisici", a susţinut Mizil.

Bufniţă sau cucuvea la Senat?

În octombrie 2006 o pasăre a intrat în foaierul din spatele sălii de şedinţă a Senatului. Senatorii nu au căzut atunci de acord: a fost bufniţă sau cucuvea?

Când liderii grupurilor parlamentare încercau să-şi adune colegii la lucru, în foaierul din spatele sălii de sedinţă şi-a făcut apariţia pasărea. Cei mai mulţi senatori au spus că seamănă cu o cucuvea.

"Cucuveaua e o pasăre răpitoare, folositoare, care păzeşte Senatul noaptea de duhurile rele", a zis Vasile Ungureanu. "Dar cred că această cucuvea va pleca în această noapte din Senat, a fost doar în trecere să le povestească suratelor lor cum e pe aici", a declarat şi Ivan Cismaru. Preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, a ales, cu argumente, să creadă că pasărea ar fi bufniţă. "Sper să fie bufniţă pentru că ar fi un semn bun", a zis acesta.

 "Este o pasare care s-a adapostit de frig. Se mai intampla. La noi la Slobozia avem lilieci in bloc. Care-i problema?", a declarat senatorul de Ialomita Maria Petre.

Pasărea a căutat o cale de ieşire şi după ce s-a lovit de o fereastră închisă, s-a retras într-un colţ, la marginea tavanului din holul Senatului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite