Deputaţii sătmăreni „înghit” 600.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii au fost cheltuiţi pentru deplasări în teritoriu, diurne şi telefoane. Cel mai cheltuitor deputat sătmărean este Viorel Buda, cu suma de 124.032 de lei. La distanţă mică se află deputatul Ioan Holdiş.

În primele patru luni ale acestui an, statul roman a cheltuit aproape 600.000 de lei cu cei cinci deputaţi sătmăreni care ne reprezintă în Parlamentul României. Sumele au fost cheltuite pentru deplasări în teritoriu, diurnă, telefoane mobile dar şi pentru întreţinerea birourilor parlamentare. În ceea ce priveşte activitatea lor în Parlament, ea este slabă, comparativ cu a altor deputaţi.

Chiar şi în aceste condiţii, deputaţii nu s-au sfiit să cheltuie din banii ţării. Potrivit raportului dat de către Camera Deputaţilor, cel mai scump deputat sătmărean este Viorel Buda (PNL), care a cheltuit nu mai puţin de 124.032 de lei. La o diferenţă neînsemnată este şi Ioan Holdiş (PDL), cu 123.897 lei, Varga Attila(UDMR) - 119.515 de lei , Gheorghe Ciocan (PSD) - 113.740 de lei, iar Erdei Istvan (UDMR) - 97.617 de lei.

Holdiş şi cheltuitor, şi fără activitate

Ioan Holdiş a cheltuit cel mai mulţi bani pe diurnă în Bucureşti, 7.554 de lei. Este şi singurul deputat sătmărean care nu a avut nicio activitate în plen. A luat o singură dată cuvântul, dar abia în momentul în care a depus jurământul. În fişa lui de activitate este trecută şi o propunere legislativă, însă nu el este iniţiatorul, ci tot grupul de PDL-işti.

În ceea ce priveşte transportul, tot Holdiş se află pe primul loc, 15.077 de lei, bani puţini, susţine deputatul. „Încerc să cheltui cât mai puţin. De multe ori deplasările sunt suportate de firma mea”, declara Ioan Holdiş. Acesta îşi plăteşte cel mai bine oamenii de la biroul parlamentar. El a plătit 25.178 de lei pentru salarii, fiind urmat de Erdei care-şi respectă la fel de bine angajaţii, plătind 20.713 de lei.

Viorel Buda, în demersul său ca deputat a avut două interpelări, semnificative pentru judeţul Satu Mare. Prima se referă la stadiul lucrărilor privind campusul şcolar, proiect demarat de Guvernul Tăriceanu în anul 2006. Din lipsă de fonduri, proiectele au fost oprite. În ceea ce priveşte propunerile legislative, acesta a avut patru la număr. Viorel Buda a cheltuit cel mai mult la capitolul materiale de întreţinere pentru birourile parlamentare, 24.366 de lei.

Ce se putea face cu banii

Cu cei aproximatiov 600.000 de lei, bani cheltuiţi de deputaţii sătmăreni, se puteau finaliza mai multe proiecte iniţiate de Primărie. De exemplu, strada Ilarie Chendi ar putea fi reabilitată în întregime. Cu 405.000 de lei se poate decongestiona traficul din zona centrală. 250.000 de lei ar fi necesari pentru creşterea calitatăţii vieţii în zona rezidenţială Solidarităţii.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite