Deputaţii vor fi monitorizaţi pentru a-şi colecta selectiv gunoiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, deputaţii din Parlamentul României au la dispoziţie 700 de pubele pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Anual, în clădirea Camerei Deputaţilor, cei peste 2.000 de deputaţi, funcţionari publici şi oameni din personalul administrativ generează 12.000 de metri cubi de gunoi.

Prin introducerea acestui sistem, care, după părerea reprezentanţilor societăţii civile, trebuia de mult timp implementat, deşeurile de ambalaje de hârtie, plastic, metal şi sticlă vor putea fi colectate separat şi transportate către capacităţile de reciclare.

Directorul Asociaţiei Salvaţi Delta şi Dunărea, Costel Popa, a anunţat că echipa sa se va ocupa de monitorizarea comportamentului deputaţilor în acest sens, iar birourile unde nu se va respecta principiul colectării selective vor fi marcate cu câte o bulină roşie.

 „În Parlament se generează la fel de mult gunoi ca într-un oraş mai mic. Soluţia aceasta trebuia implementată cu mult timp în urmă, ca parlamentarii să dea un exemplu cetăţenilor”, a mai spus Popa. Proiectul se numeşte „Parlamentul Verde”, însă senatorii nu au aderat încă la această idee.

Întrebată de ce nu a specificat nimic despre implicarea Senatului în colectarea selectivă, Preşedintele Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor, Sulfina Barbu, a spus că va discuta cu ei despre proiect, în speranţa că şi senatorii vor fi receptivi la această idee.

Proiectul se derulează în parteneriat cu Eco-Rom Ambalaje, Urban S.A. şi Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite