Deputaţii şi premierul urmează să discute despre Tratatul de la Lisabona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Camerei Deputaţilor a aprobat organizarea unei dezbateri în plen, pe 13 octombrie, pe marginea poziţiei şi rolului României în contextul proceselor de reformă a insituţiilor europene după ratificarea de către Irlanda a Tratatului de la Lisabona, la care va fi invitat şi primul-ministru.

Laszlo Borbely, iniţiatorul acestei solicitări şi preşedinte al Comisiei pentru politică externă din Camera Deputaţilor, propune ca la şedinţa Camerei Deputaţilor să fie invitaţi primul-ministru, ministrul afacerilor externe şi şeful Departamentului pentru afaceri europene. Totodată, preşedintele Comisiei pentru politică externă Laszlo Borbely propune ca la şedinţă să fie invitaţi ambasadorii din statele Uniunii Europene.

Şedinţa în care se va discuta pe marginea rolului României după ratificarea Tratatului de la Lisabona se va desfăşurat la 13 octombrie, începând cu ora 15.00.

Iniţiatorii solicitării propun şi un desfăşurător al şedinţei, astfel că plenul ar trebui să debuteze cu alocuţiuni rostite de preşedinţii Comisiilor pentru politică externă şi pentru afaceri europene, să continue cu un punct de vedere al Guvernului şi apoi să aibă loc intervenţii ale grupurilor parlamentare, în limita a 15 minute pentru fiecare grup.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite