Republica Moldova: Deputaţii ar putea organiza votarea preşedintelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Republica Moldova: Deputaţii ar putea organiza votarea preşedintelui
Republica Moldova: Deputaţii ar putea organiza votarea preşedintelui

Membrii Biroului permanent al Parlamentului Republicii Moldova au votat luni pentru includerea pe ordinea de zi a şedinţei în plen de miercuri, 7 octombrie, a proiectului privind formarea comisiei parlamentare speciale pentru alegerea preşedintelui. Totodată, au fost stabilite două date la care ar putea avea loc votarea şefului statului: 23 sau 26 octombrie, notează Info-Prim Neo.

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat după şedinţa Biroului permanent că tot miercuri va fi discutată candidatura propusă de preşedintele Parlamentului, Mihai Ghimpu, la funcţia de procuror general. El a refuzat să numească candidatul, motivând că aceasta este prerogativa spicherului. Candidatura la funcţia de guvernator al Băncii Naţionale urmează a fi discutată la una dintre următoarele şedinţe ale Parlamentului.

Întrebat dacă membrii AIE au reuşit să-i convingă pe unii dintre deputaţii Partidului Comuniştilor să voteze candidatura AIE la funcţia de preşedinte al statului, Lupu a spus că „nu este un târg”: „Credeţi că este vorba despre un târg? Să ies în piaţă să cumpăr voturi? Mi se pare că exerciţiul este mult mai complex şi mult mai responsabil. Este un exerciţiu care nu vizează doar obligaţia lui Marian Lupu să meargă să adune voturi. Este un exerciţiu pentru întreaga coaliţie, pentru toate componentele acestei coaliţii”.

Lupu a spus că optează pentru continuarea dialogului cu deputaţii comunişti, subliniind că până în prezent acest dialog nu a corespuns aşteptărilor sale. „ Avem ce discuta în continuare. Mă refer aici şi la priorităţile de politică internă şi externă, şi la calea pe care trebuie să continue să meargă ţara”, a subliniat liderul PDM.

La rândul său, deputatul comunist Grigore Petrenco, a declarat că PCRM se pregăteşte de anticipate şi nu va susţine candidatura AIE la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite