Deputaţii nu vor mai vota cererea de urmărire penală împotriva lui Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputaţii nu vor mai vota cererea de urmărire penală împotriva lui Năstase
Deputaţii nu vor mai vota cererea de urmărire penală împotriva lui Năstase

Deputaţii nu vor mai vota astăzi cererea de urmărire penală împotriva lui Adrian Năstase, urmând ca aleşii să fie informaţi despre scrisoarea procurorului general Laura Codruţa Kovesi ce aduce lămuriri în privinţa dosarelor fostului premier.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Dumitru Pardău, a anunţat astăzi, că membrii conducerii Camerei au decis ca deputaţii să fie informaţi că scrisoarea din partea procurorului general Laura Codruţa Kovesi ce vizează cazul Năstase va fi distribuită la casetele tuturor aleşilor şi că documentul nu va mai fi citit în plen, iar proiectul de hotărâre privind începerea urmăririi penale împotriva lui Adrian Năstase pentru dosarul "Zambaccian 2", aflat pe ordinea de zi la capitolul "amânate", nu va mai fi votat, relatează NewsIn.

Potrivit lui Pardău, nu va mai avea loc niciun vot în cazul Năstase în condiţiile în care procurorul general, precizează în scrisoarea adresată Camerei Deputaţilor că cele două dosare- 114/2007, asupra căruia deputaţii au votat împotriva începerii urmăririi penale şi 33/2009, în baza căruia Kovesi a cerut reluarea votului asupra începerii de urmărire penale în martie 2009- se referă la aceleaşi cauze. Potrivit lui Pardău, rămâne valabil în cazul lui Năstase votul dat de parlamentari asupra dosarului 114/P/2007.

Lucrările Camerei Deputaţilor pe dosarul Zambaccian 2 au fost sistate pe 23 iunie, după ce a fost votată o propunere a udemeristului Marton Arpad de a se cere Procurorului General să clarifice dacă există două dosare ale lui Adrian Năstase, aşa cum a susţinut PDL. Proiectul de hotărâre privind începerea urmăririi penale împotriva lui Năstase a rămas pe ordinea de zi a plenului Camerei. Pe 7 octombrie, procurorul general a răspuns conducerii Camerei Deputaţilor, arătând că dodarul 33/P/2009, în baza căruia deputaţii au discutat în luna iunie cererea de începere a urmăririi penale, este o reînregistrare a dosarului 114/P72007, fiind cercetate aceleaşi fapte.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite