Depozitul de cocaină, o hală părăsită din Baia de Fier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Societatea de prelucrare a lemnului din comuna Baia de Fier, unde ar fi trebuit să ajungă drogurile capturate la Constanţa, este în faliment, iar depozitele sunt aproape în paragină. Localnicii din Baia de Fier nu ştiu ce este cocaina, însă cred că i-a adus mulţi banii patroanei, pentru că Elena Ramona Cioroabă arunca euro  în stânga şi în dreapta.

Sediul Rumaval Impex SRL, unde ar fi trebuit să ajungă transportul de lemn care ascundea 1.200 de kilograme de cocaină este o ruină.

Geamurile clădirii sunt sparte, pereţii stau să cadă,  totul este în paragină. Firma a fost înfiinţată în urmă cu cinci ani, însă acum este în faliment.

În ultimele luni ale anului 2008, societatea fusese cumpărată de Elena Ramona Cioroabă, o tânără proaspăt întoarsă din Spania.

„Împărţea mii de euro pentru treburi de nimic“

Sătenii spun că se aşteptau ca de anul trecut clădirea să fie renovată şi să se facă din nou angajări, pentru că aşa lăsase să se înţeleagă Ramona Cioroabă atunci când a venit la Baia de Fier.

„A venit o doamnă la Primărie care a spus pe acolo că va reîncepe activitatea la firmă şi aşa am auzit şi noi. Ar fi fost bine pentru comună, că şi aşa nu prea sunt locuri de muncă”, a spus un localnic.

Localnicii spun că femeia a vrut  să pună firma pe picioare cât mai repede. Potrivit unor surse din domeniul silvic, Elena Cioroabă ieşea în evidenţă prin largheţea cu care împărţea mii de euro pentru a obţine mai uşor avizele necesare activităţii de tăiere şi prelucrare a lemnului.

„A oferit 1.000 de euro pentru o treabă de nimic, care necesita zece minute”, a spus un vecin al firmei din Baia de Fier. Ea le spunea celor de care avea nevoie că soţul ei are afaceri în Spania şi trimite bani de acolo pentru a sprijini la început firma.

Firma, scoasă la vânzare

Oamenii din Baia de Fier sunt surprinşi de vestea că societatea aparţine unor persoane care fac trafic de droguri, mai ales că mulţi dintre săteni n-au auzit niciodată de cocaină. Maria Bădiţa locuieşte în apropiere de depozitele firmei.

„Nu ştiu ce e aia cocaină, dar cred că fac mulţi bani cu ea. Eu l-am văzut pe spaniol când venea aici. Avea maşini frumoase şi părea om bogat şi serios”, a spus femeia. Maria Bădiţa spune însă că firma a fost scoasă la vânzare: „Am văzut afişul că vând. Ei nu mai lucrau de un an, erau doar paznici care mai veneau noaptea”.

Viorel Rădescu l-a văzut anul trecut pe soţul patroanei care a venit însoţit de două tinere. „A venit spaniolul anul trecut să dea banii la oameni. Era cu două femei, moldovence după cum vorbeau. Au stat puţin, au plătit oamenii şi au plecat. El venea în Baia de Fier doar atunci când trebuia să aducă banii de salarii”, a spus bărbatul.

image

Nu ştiu ce e aia cocaină, dar cred că fac mulţi bani cu ea. Spaniolul avea maşini frumoase şi părea om bogat şi serios

image


Maria Bădiţa
localnică

Cei trei suspecţi, arestaţi  pentru 29 de zile

Tribunalul Constanţa a emis mandate de arestare pe o perioadă de 29 de zile pe numele a trei persoane, suspectate ca fiind implicate în cazul cocainei din Portul Constanţa Sud Agigea. Este vorba de cetăţeanul spaniol Antonio Cano Alvarez, Adrian Vasile Chiribău şi Elena Ramona Cioroabă.

Femeia este administratorul firmei Rumaval Impex SRL, din Gorj. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Gorj nu a fost informat oficial despre captura de droguri şi legătura acesteia cu Baia de Fier. Poliţiştii din comună susţin că nu ştiu nimic despre asta. Clădirea nu a fost sigilată şi oricine poate avea acces în incinta societăţii.

Deşi proprietarul mărfii apărea ca fiind firma gorjeană, anchetatorii deţin informaţii potrivit cărora drogurile urmau a fi transferate, având ca destinaţie finală Spania.

image
Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite