Severin: Depozit ecologic de 20 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gunoaiele sunt aduse la Izvorul Bârzii, în cel mai modern amplasament de gen din ţară

Construcţia depozitului, care în final va avea patru module şi va costa peste 20 milioane euro, se face după tehnologii avansate, care nu permit sub nicio formă poluarea terestră, a solului şi a apelor subterane. Investiţia, de 4 milioane de euro, sumă suportată exclusiv de compania Brantner România, va face ca oraşul să intre în rândul celor europene, în care se pune mare accent pe colectarea şi depozitarea selectivă a deşeurilor şi pe valorificarea materialelor refolosibile sortate.
„După 20 de ani, în sfârşit, avem un depozit ecologic, la cele mai riguroase standarde şi norme europene de mediu. Sunt în construcţie şi staţiile de epurare şi sortare. Sperăm ca, în maxim un an, să depunem gunoiul menajer, aşa cum scrie la carte, selectiv. Ceea ce e de valorificat să se valorifice, ceea ce nu se poate să meargă în rampa de gunoi“, a declarat edilul-şef al Severinului.

Realizat după ultima tehnologie


Primul modul al depozitului a intrat, ieri, în exploatare, durata de folosinţă fiind stabilită pentru 30 de ani. Este făcut după ultima tehnologie existentă, la ora actuală, în Europa şi este cel mai modern din ţară.
„Depozitul ecologic este cel în care se vor aduce toate gunoaiele menajere ale oraşului Severin şi care nu va afecta mediul înconjurător. Sperăm că şi primăriile din judeţ vor înţelege necesitatea unei asemenea investiţii, în aşa fel încât toată lumea să beneficieze de serviciile noastre“, a declarat Călin Stoia, unul dintre cei doi proprietari ai companiei Brantner România.
„Dacă ne vom înţelege cu privire la preţ cu primarii din judeţ care ar vrea să depoziteze gunoi la Izvorul Bârzii o facem, mai ales că asta poate aduce o reducere substanţială a costurilor“, a adăugat primarul municipiului, Constantin Gherghe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite