Mama Denisei s-a sinucis sub ochii poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mama Denisei s-a sinucis sub ochii poliţiştilor
Mama Denisei s-a sinucis sub ochii poliţiştilor

Alina Suru, mama copilei care a dispărut de acasă acum opt zile, a murit aseară după ce s-a aruncat într-o fântână de lângă postul de poliţie din localitatea Cordăreni. Mama Denisei, fetiţa dispărută fără urmă, a cedat psihic după o zi de audiere la Poliţie. Înainte de a se sinucide, femeia a spus că şi-ar fi vândut fetiţa.

Sfârşit tragic în familia fetiţei de doi ani dispărută în urmă cu opt zile. Alina Suru s-a aruncat aseară în fântâna din faţa postului de poliţie din Cordăreni şi a murit. Femeia era însărcinată în luna a cincea şi era principalul suspect în cazul dispariţiei micuţei.
După mai bine de 24 de ore de audieri, Alina Suru (19 ani) a cedat psihic, susţin surse din rândul anchetatorilor.

În jurul orei 18.30, femeia a ieşit din postul de poliţie şi s-a dus direct spre fântâna situată la doi metri de sediul poliţiei în care s-a aruncat. Doi localnici care treceau prin zonă au văzut-o şi au sărit să o salveze, însă nu au reuşit. „Poliţiştii au sunat la 112 şi au solicitat intervenţia ambulanţei, speram cu toţii să mai fie în viaţă. Din păcate, era moartă când au scos-o la suprafaţă”, a declarat Constantin Muraru, viceprimarul localităţii Cordăreni. Trupul Alinei Suru a fost dus la morga Spitalului Municipal Dorohoi unde, în cursul zilei de astăzi, va avea loc necropsia. 

A indicat piste false

Localnicii sunt şocaţi cu atât mai mult cu cât femeia era însărcinată în luna a cincea. Poliţiştii cred însă că Alina Suru a recurs la acest gest pentru că era cuprinsă de remuşcări. „A declarat că şi-a omorât fetiţa şi a îngropat-o în cimitirul din sat. Probabil a conştientizat fapta şi s-a sinucis. Poliţiştii nu au făcut presiuni asupra ei”, a declarat comisar şef Viorel Şerbănoiu, şeful IJP Botoşani. Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani. Ieri, mama fetei a declarat poliţiştilor că ea a omorât-o pe micuţă şi că a îngropat cadavrul în cimitirul de lângă casă.

În timpul audierilor, tânăra le-a indicat anchetatorilor mai multe piste unde să o caute pe Denisa, dar toate s-au dovedit a fi false. „Am bănuit că mama fetei ştie ceva şi că ne-a minţit. Intelectul ei era atât de redus şi spunea mereu altceva. Am avut în teren mai multe echipaje care au făcut verificări, dar ne-a dus pe piste false de fiecare dată”, a spus Adrian Dumitrescu, şeful Serviciului Urmăriri al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Anchetatorii iau în calcul şi varianta unui omor, însă cred mai mult că Denisa este în viaţă şi a fost dată cuiva. „Mama a recunoscut, dar nu putem să ne bazăm pe ce spune. Acum spunea că a omorât fata şi a îngropat-o în cimitir, mai târziu zicea că a dat-o cuiva“, a adăugat poliţistul.

Gheorghe Suru, tatăl Alinei, susţine că fiica sa a minţit atunci când le-a spus poliţiştilor că trupul Denisei ar fi îngropat în cimitir.

„S-ar cunoaşte locul dacă ar fi îngropată în cimitir. Nu mi-a spus niciodată că vrea să scape de copil. Ea tot spunea că vrea să se mărite cu altul. Eu i-am spus să se mărite, dar îngeraşul să rămână la mine până să facă şcoală“, susţine Gheorghe Suru. „I-am spus acum vreo două zile Alinei să zică adevărul şi ea a început să ţipe şi ne-a avertizat că ne dă foc”, a declarat şi Elena Apintiliesei, mătuşa Alinei. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite